Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen

Algemeen

Volksuniversiteit Utrecht, waar samen leren het best is!

Volksuniversiteit Utrecht biedt jou, ongeacht je achtergrond of vooropleiding, de mogelijkheid tot scholing en persoonlijke ontwikkeling.
Met cursussen en workshops rondom thema’s als Taal, Culinair, Creatief, Kunst en Cultuur, Lichaam en Geest, en Communicatie en Effectiviteit draagt Volksuniversiteit Utrecht bij aan de culturele, maatschappelijke en actieve participatie van haar cursisten in de samenleving.
Volksuniversiteit Utrecht geeft de gelegenheid aan cursisten om vanuit hun eigen motivatie kennis en vaardigheden (verder) te ontwikkelen. De vakkundige docenten delen hun deskundigheid met de cursisten en vervullen de leerwensen van de gemotiveerde cursisten.

Cursisten waarderen Volksuniversiteit Utrecht op de volgende punten:
- goede prijs/kwaliteit verhouding
- breed aanbod van cursussen
- ongedwongen en professionele sfeer
- bereikbare en sfeervolle locatie
- vakkundige docenten met passie
- goede motiverende omgeving

Stichting
Volksuniversiteit Utrecht is een stichting en heeft geen winstoogmerk. De gemeente Utrecht onderkent de maatschappelijke functie en verleent een subsidie welke ongeveer 13 % van de totale exploitatie uitmaakt. Dit subsidiegeld is bestemd voor de cursussen Nederlands voor Anderstaligen die zo voor de helft van de kostprijs kunnen worden aangeboden. Volksuniversiteit Utrecht werkt volgens de principes van Good Governance, welke goed bestuur en toezicht van organisaties inzichtelijk maakt.

Vacatures

Functie docent
Wij zijn op zoek naar docenten voor de NT2 cursussen. Voor meer informatie neem je contact op met de heer drs. M.P.H. Loonen.

Open sollicitaties van docenten zijn altijd welkom bij Volksuniversiteit Utrecht. Heb je een leuk idee voor een nieuwe cursus of workshop? Stuur dan een e-mail met een korte omschrijving van de cursus/workshop, motivatie en CV naar de heer drs. M.P.H. Loonen, m.loonen@vu-utrecht.nl onder vermelding van 'open sollicitatie'.

Ben jij op zoek naar het ideale bijbaantje. Vind jij het leuk om je handen uit de mouwen te steken en ‘het gezicht’ van de Volksuniversiteit te zijn? De Volksuniversiteit is regelmatig op zoek naar koffiehulpen voor de koffiekamer. Periodiek zijn er mogelijkheden overdag en in de avond. Heb je belangstelling, stuur dan een mailtje naar de beheerder Ron Harmelink (r.harmelink@volksuniversiteitutrecht.nl).

Functie bestuurslid
De Stichting Volksuniversiteit Utrecht heeft een vacature voor een bestuurslid met een uitgesproken commercieel profiel.
Het bestuur heeft een toezichthoudende rol en komt 4 à 5 keer per jaar bijeen om in overleg met de directie het beleid vorm te geven en vast te stellen. De vergaderingen zijn op donderdagavonden van 18.00 – 20.00 uur. Bestuur en directie opereren conform de Governance Code van de branchegroep Sociaal Werk Nederland.

De Volksuniversiteit Utrecht bestaat sinds 1917 en biedt jaarlijks ca. 320 cursussen, workshops en excursies aan in het kader van de non-formele volwasseneneducatie. De Volksuniversiteit Utrecht is in hoofdzaak selfsupporting. Het aanbod van educatieve mogelijkheden en didactische werkvormen groeit en stelt daarmee de Volksuniversiteit Utrecht voor interessante uitdagingen.

Wij verwachten dat ieder bestuurslid specifieke deskundigheid en ervaring inbrengt bij het (mede) ontwikkelen van de strategie en het beleid van de Volksuniversiteit Utrecht. Het huidige bestuur bestaat uit leden met een onderwijskundige, financiële, bedrijfskundige en juridische achtergrond.

Thans zoeken wij naar een bestuurder met aantoonbare commerciële ervaring op (senior) management niveau. De bestuurder dient op strategisch niveau relevante kennis en ervaring in te brengen, in het bijzonder op het gebied van B-to-C commercie en strategische marketing. Bij voorkeur heeft de kandidaat bovendien kennis van en een relevant netwerk binnen het educatieve en culturele speelveld in Utrecht.

Als u belangstelling voor deze bestuursfunctie, mailt u dan s.v.p. een brief met motivatie en uw cv aan de directeur, de heer drs. M.P.H. Loonen, m.loonen@vu-utrecht.nl. Mocht u eerst nadere informatie willen, neemt u dan s.v.p. contact met hem op 030-2319754.