Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen

Algemeen

Volksuniversiteit Utrecht, waar samen leren het best is!
Onder het motto Leren doe je bij de Volksuniversiteit Utrecht staat de voordeur letterlijk zoveel mogelijk open. Het gebouw aan de Nieuwegracht 41 is doorgaans een pleisterplaats in de binnenstad waar nieuwsgierige, creatieve en belangstellende  inwoners van Utrecht terecht kunnen om een taal te leren of voor het leren van een praktische vaardigheid. Een plek waar we mensen die iets willen leren met elkaar verbinden. 
Volksuniversiteit Utrecht biedt jou, ongeacht je achtergrond of vooropleiding, de mogelijkheid tot scholing en persoonlijke ontwikkeling.
Met cursussen en workshops rondom thema’s als Taal, Culinair, Creatief, Kunst en Cultuur, Persoonlijke ontwikkeling, Communicatie en Effectiviteit draagt Volksuniversiteit Utrecht bij aan de culturele, maatschappelijke en actieve participatie van haar cursisten in de samenleving.

Volksuniversiteit Utrecht cursisten de gelegenheid om vanuit hun eigen motivatie kennis en vaardigheden (verder) te ontwikkelen. De vakkundige docenten delen hun deskundigheid met de cursisten en vervullen de leerwensen van de gemotiveerde cursisten.

Cursisten waarderen Volksuniversiteit Utrecht op de volgende punten:
- goede prijs/kwaliteit verhouding
- breed aanbod van cursussen
- ongedwongen en professionele sfeer
- bereikbare en sfeervolle locatie
- vakkundige docenten met passie
- goede motiverende omgeving

Incompany
Volksuniversiteit Utrecht biedt ook opleidingen op maat voor bedrijven en haar medewerkers. Omdat elke organisatie uniek is, hebben wij een aanbod ontwikkeld die voor iedereen, en elke markt, toepasbaar is. Lees hier meer.

Stichting
Volksuniversiteit Utrecht is een stichting zonder winstoogmerk. De gemeente Utrecht onderkent de maatschappelijke functie en verleent een subsidie welke ongeveer 13 % van de totale exploitatie uitmaakt. Dit subsidiegeld is bestemd voor de cursussen Nederlands voor Anderstaligen die zo voor de helft van de kostprijs kunnen worden aangeboden. Volksuniversiteit Utrecht werkt volgens de principes van Good Governance, welke goed bestuur en toezicht van organisaties inzichtelijk maakt.