Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen

Communicatie

Vindt u het lastig om presentaties te geven? Een cursus spreken in het openbaar kan u in dat geval helpen om vrijuit te spreken, zodat dit niet langer een blokkade voor u vormt. Verder bieden wij nog vele andere communicatie cursussen aan, waarbij u bijvoorbeeld creatiever leert brainstormen of leert om een project te leiden. Al deze cursussen dragen bij aan uw persoonlijke ontwikkeling. Wij proberen ons aanbod ieder jaar uit te breiden, houdt onze website daarom in de gaten voor het actuele aanbod.

Cursus De narratieve methode, Basis

Narratief betekent vertellend of verhalend. Ieder mens is een verteller. De behoefte om te vertellen is misschien al zo oud als de mens zelf. Door te vertellen geven we betekenis aan de wereld om ons heen. We hebben verhalen over onze jeugd, onze vrienden en familie en vooral verhalen we over onszelf. Door te vertellen reflecteren we op ons leven. We vertellen waar we vandaan zijn gekomen, waar we nu zijn en waar we naar toe willen.
Het bijzondere aan de narratieve methode is

Meer informatie
Zaterdag 9 maart 2019
3 lessen van 3 uur , elke 2 weken aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 115,00
Mw. K.G. (Carla) Hendriksen
10:00 - 13:00
Locaties: Gebouw Volksuniversiteit, , Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
Cursus Durf te presenteren,  durf te vertellen!

Een presentatie over iets geven, een agendapunt bij een vergadering verzorgen, een speech geven bij een bijzondere gelegenheid: veel mensen ervaren het als erg uitdagend. Of zelfs als 'eng'...
Bij deze cursus gaan we samen met jou aan de slag om dit te veranderen! Daarbij maken we volop gebruik van de kracht van improvisatie. En combineren we die met jouw persoonlijke stijl. ........

Meer informatie
Zaterdag 9 maart 2019
4 lessen van 3 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 130,00
Dhr. B. (Björn) Hermans
10:00 - 13:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
Cursus Basis Geweldige Geweldloze Communicatie

Communicatielab
Onder woorden brengen waar het jou om gaat, zonder oordeel of verwijt, dat leer je in tien avonden. Horen waar het de ander om te doen is. Je aandacht richten op wat je waarneemt, voelt, verlangt en verzoekt.  Communiceren zonder ruis en werkelijk luisteren, i.p.v. wachten tot je kunt reageren. Je gaat 'de ja achter de nee' horen, de parel achter het verwijt zien en krachtige verzoeken te doen. 

Creatie
Stap voor stap wordt je taalgebruik duidelijk, doeltreffend en verbindend, ook omdat je veel oefent met situaties uit je leven. Situaties  .......

Meer informatie
Dinsdag 29 januari 2019
10 lessen van 3 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 385,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. S. (Susana) Rusch Garcia
19:00 - 22:00
Locatie: Stedelijk Gymnasium (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
Cursus Schrijven als een journalist

Wie droomt er niet van om te schrijven als een journalist? Op pad te gaan, mooie reportages te maken, maar ook interviews, nieuwsberichten of een blog?

In de cursus Journalistiek schrijven leer je de basis van het vak van journalist. Iedere week staat een ander onderwerp centraal en leer je een nieuwe techniek. We kijken daarbij ook naar artikelen van professionals om te zien wat wel en niet werkt.

Het einddoel van deze cursus is ......

Meer informatie
Dinsdag 5 februari 2019
8 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 205,00
Mw. M. (Marlies) Dinjens
19:30 - 21:30
Locatie: Stedelijk Gymnasium (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >

Cursus schrijven

Heeft u een website of bent u zeer actief op social media, maar lukt het niet om geschikte teksten voor uw doelgroep te schrijven? Volg dan een cursus schrijven voor web. Goede teksten kunnen eenmaal uw bezoeker overtuigen om tot actie over te gaan. Ook leert u hoe u social media het best kunt inzetten voor uw doeleinden.

Communicatieve cursussen worden altijd op een praktische manier gegeven, door de lessen in te zetten in de praktijk leert u namelijk het snelst. Vaak is de inbreng van studenten daarom de basis voor de les.