Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: VB415

Cursus Schrijven wat je bedoelt

Cursus Schrijven wat je bedoelt
Cursuscode: VB415

Schrijven wat je bedoelt

In drie bijeenkomsten krijgt u inzicht in duidelijk schrijven. Hoe kunt u zeggen wat u eigenlijk bedoelt? Hoe maakt u een persbericht en hoe brengt u dat onder de aandacht?  

Les 1. Artikel en blog schrijven. Wat iedereen moet weten over de basis van een kort (nieuws)bericht. Onder meer bruikbaar voor e-mailcommunicatie en informatie naar medewerkers en collega's toe.

Les 2. Een persbericht schrijven. Waar moet een persbericht aan voldoen om op te vallen bij een redactie. Hoe benader je de media om nieuws onder de aandacht te brengen?

Wat komt aan bod:

- Opbouw van het persbericht, goede kop en intro.

- Duidelijk taalgebruik.

- Nieuwscriteria voor redacties.

- Praktische schrijftips.

Les 3. De praktijk: schrijfoefening bespreken, gespreksoefening, bedenken mediaplan, enzovoort. De laatste les wordt het geleerde in de praktijk gebracht en worden praktische vragen van deelnemers beantwoord.

De docent geeft veel (schrijf)tips uit de praktijk. Bijvoorbeeld over een goede eerste zin en hoe de lezer te boeien. Deze cursus is interessant voor iedereen die professioneel of in vrije tijd beter wil schrijven en gerichter met de media wil omgaan.

Miranda Megens is ervaren redacteur. Zij werkte als verslaggever en eindredacteur voor verschillende dagbladen en schreef duizenden artikelen. Miranda Megens legt uit hoe een je een artikel, blog of persbericht schrijft en hoe een redactie werkt. Ook vertelt zij hoe je kort en bondig kunt schrijven. Haar schrijftips komen ook in het dagelijks werk van pas. Meer informatie: Eenverhaalinduidelijketaal.nl

Donderdag 2 april 2020
3 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 80,00
Mw. M. (Miranda) Megens
19:00 - 21:30
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M. (Miranda) Megens
M. (Miranda) Megens
Miranda Megens (Master of Arts) studeerde af als cultuurwetenschapper aan Tilburg University, met als specialisatie ‘Ritual in Society’. Haar interesse ligt bij de raakvlakken van religie, ritueel, erfgoed, toerisme en herdenking. Meer informatie: www.mirandamegens.nl.