Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: B445

Cursus Durf te presenteren, durf te vertellen!

Cursus Durf te presenteren,  durf te vertellen!
Cursuscode: B445

Een presentatie over iets geven, een agendapunt bij een vergadering verzorgen, een speech geven bij een bijzondere gelegenheid: veel mensen ervaren het als erg uitdagend. Of zelfs als 'eng'...
Bij deze cursus gaan we samen met jou aan de slag om dit te veranderen! Daarbij maken we volop gebruik van de kracht van improvisatie. En combineren we die met jouw persoonlijke stijl. Zodat jij én je boodschap voortaan optimaal tot hun recht komen!
Aspecten van (jezelf) presenteren waaraan o.a. gewerkt gaat worden: het aanvoelen van je publiek/de groep, ontdekken dat jouw stijl = jouw kracht, (meer) durf & overtuiging, en soepel omgaan met het onverwachte.

En zit het met de presentatie (de 'vorm') wel snor, dan is er altijd nog de inhoud... Vaak weet je wel wat je ongeveer wil gaan vertellen, maar kijk je op tegen het daadwerkelijke voor de groep staan met jouw verhaal. Of je kan worstelen met het vinden van de ‘juiste’ inhoud, toon & sfeer van je verhaal.
Daarom gaan we ook hieraan werken. Daarbij staan plezier in het vertellen, en spelen met de inhoud centraal. Dat doel wordt o.a. bereikt door te putten uit jouw fantasie, en te vertellen vanuit jouw unieke kijk op de wereld (en het onderwerp). En ook door - wederom - volop gebruik te maken van de kracht van improvisatie.

Tijdens in ieder geval de 4e cursusdag, zullen we ook aan het werk gaan met voorbereide verhalen en presentaties. Dat kan bijvoorbeeld een presentatie zijn die je al eerder gegeven hebt, maar waar je nog aan wilt sleutelen. Of een verhaal wat je binnenkort ergens gaat vertellen, en wat je in de veiligheid van de cursusgroep wilt gaan uittesten. Met de feedback en tips die dat oplevert, kan je je verhaal nog aanpassen (waar dat nodig is). En de complimenten die je daarbij krijgt, zorgen ervoor dat voor een groep staan iets wordt wat niet 'moet' maar wat 'mag'...!

De cursus is geschikt voor iedereen die wil werken aan beter (jezelf) presenteren, en aan beter jouw verhaal vertellen. Op je werk, op een vergadering, op een feest, of waar dan ook. Ontdek dat ook jij dat gewoon kan... als je maar durft!

Conclusie van een cursist: : "Ik merk nu dat voor een groep staan weer iets is wat ik mag doen, in plaats van iets wat ik moet doen"!

Maximaal 12 deelnemers.

Zaterdag 16 november 2019
4 lessen van 3 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 135,00
Dhr. B. (Björn) Hermans
10:00 - 13:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
B. (Björn) Hermans
B. (Björn) Hermans
Mijn naam is Björn Hermans, en ik speel theater sinds 2004. Sinds 2010 heb ik ook een eigen bedrijf "Durf te improviseren!", waarmee ik op improvisatietheater-gebaseerde workshops & trainingen aanbied aan groepen. Bij dit alles maak ik maximaal gebruik van de kracht van improvisatie. Maar ik weet dat een goede voorbereiding & structuur zeker ook hun meerwaarde hebben. En bekijk dus per moment wat de beste balans tussen die twee is. In mijn trainingen krijgt uitproberen, doen & ervaren voorrang op theorie. Past mijn lesstructuur zich zoveel mogelijk aan aan de behoeften van de groep, in plaats van andersom. En gaat het erom wat voor jóu werkt, niet wat er "meestal"/"voor anderen"/"altijd" werkt. Op creatief gebied kleur ik graag buiten de lijntjes. En dat iets (op die manier) nog niet door anderen gedaan is, is voor mij eerder een pré dan een reden om het niet te doen Dat heeft o.a. tot een geïmproviseerde musical over het "CU2030"-bouwproject geleid, een impro Hip-Hop 'battle' met live DJ, en meer https://durfteimproviseren.nl/portfolio/