Creatief Schrijven: Poëzie en (non) Fictie

Cursus  Schrijfgroep: Poëzie & klein proza

Hou je van schrijven? Lijkt het je inspirerend regelmatig samen te komen met andere schrijfliefhebbers? In deze driewekelijkse cursus proberen we, aan de hand van concrete schrijfoefeningen, verschillende dichtvormen uit en korte stukjes proza. We laten ons daarbij inspireren door kleur, geur en smaak van de seizoenen. Soms ontstaat een tekst in de bijeenkomst, vaak kun je in de tussenliggende weken verder schrijven. In de bijeenkomsten luisteren we ook naar elkaars werk, zo oefenen we ons in het lezen van (eigen) teksten en inspireren we elkaar.

Voor ieder die van schrijven houdt, schrijfervaring is niet nodig. ......

Donderdag 10 oktober 2019
8 lessen van 2 uur , elke 3 weken aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. C J M (Ceciel) Boudewijn
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adres gegevens)
Cursus Schrijf je eigen boek (fictie)

Voor wie?
Voor beginnende en gevorderde schrijvers die fictie willen schrijven.

- Onderzoeken door welke verhalen je wordt geraakt
- Aan de hand van schrijfopdrachten en feedback je eigen korte verhaal schrijven

Werkwijze
We behandelen iedere week een van de 5 belangrijkste elementen om je eigen boek te kunnen schrijven. Je gaat een kortverhaal schrijven en na afloop van de lessen kun je aan de slag met het schrijven van je eigen boek. Aan het eind van iedere les krijg je een schrijfopdracht die je kunt maken. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste elementen die we in de lessen gaan behandelen.

Plot
Als je een boek wilt schrijven heb je een idee nodig voor een plot. Het plot is een korte beschrijving van de kern van je verhaal.

Outline
Als je het schrijfproces overzichtelijk wilt houden heb je een outline nodig. Een outline is een overzicht van alle scenes die in je verhaal zitten.

Personages
Een goed verhaal kan niet zonder goede personages. Als je interessante personages wilt maken heb je karakterprofielen nodig.

Wereld
De wereld waar je verhaal zich afspeelt heeft invloed op de personages. Als je een interessante wereld voor de lezer wilt creëren heb je een beschrijving van deze wereld nodig.

Vertelperspectief
Om een verhaal goed te kunnen vertellen moet je weten wie de verteller is. Je kunt schrijven in de ik-vorm, de hij/zij-vorm of in de vorm van de alwetende verteller. Je kunt er ook voor kiezen om vanuit meerdere perspectieven te schrijven.

Lesmateriaal: Neem een schrijfblok mee en een pen, of je laptop.

Dinsdag 8 oktober 2019
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. S. (Stephan) Molier
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adres gegevens)