Cursuscode: VC300

Cursus Creatief schrijven: naar een verhaal

Cursuscode: VC300

Verhalen zijn overal. In de krant, achter de schutting van je buurvrouw, in je eigen nachtkastje. Als je goed kijkt, luistert en voelt kun je ze ontdekken. Maar ook in je eigen hoofd leven verhalen. Verhalen die verteld willen worden. Maar hoe leer je deze verhalen herkennen? En hoe schrijf je ze op zodat jij en anderen ervan kunnen genieten?

In deze cursus leer je hoe je inspiratie opdoet. We gaan aan de slag met schrijfopdrachten in de les. Hierbij krijg je niet alleen opbouwende feedback van je docent, maar ook van je medestudenten. En je geeft ook zelf feedback, want zo leer je kritisch kijken naar een tekst, óók naar die van jezelf. Daarnaast gaan we in deze zes lessen toewerken naar een afgerond verhaal. Iedere les staat een ander element centraal: personages, verhaalopbouw, stijl, spanning, thema en perspectief. Tussen de lessen door werken we aan ons verhaal, waarna je hier in de les feedback op krijgt waar je écht iets mee kunt. Ook lezen we korte verhalen van gepubliceerde auteurs. Wat vinden we goed werken? En waarom? Ook hier leer je veel van én het zorgt voor inspiratie. We gaan hard aan de slag, maar plezier in het schrijven en verzinnen staat voorop!

Aan het eind van deze cursus ga je naar huis met je eigen verhaal, nieuwe ideeën en een boel schrijfervaring.

Maandag 15 maart 2021
6 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. A. (Anne) Eekhout
Locatie: Stedelijk Gymnasium (klik hier voor de adresgegevens)