Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: VC309

Cursus Dramaschrijven

Cursus Dramaschrijven
Cursuscode: VC309

Of je nou een toneelstuk ziet in de schouwburg of een Netflix-serie thuis op de bank: je kijkt naar personages en hun verwikkelingen. Maar hoe wérkt dat eigenlijk?

In deze basiscursus verkennen we de verschillende ingrediënten die bij het schrijven een rol spelen: hoe creëer je levendige personages? Wanneer is een scène spannend? Hoe schrijf je een dialoog? En een monoloog? En hoe bouw je een heel plot op?

Iedere les bestaat uit korte, prikkelende opdrachten om tot schrijven te komen, waarbij we ons laten inspireren door tekst- en beeldfragmenten. Het voorlezen van eigen werk en het geven van feedback vormen een belangrijk onderdeel van de cursus.

De cursus is voor iedereen die van theater en/of schrijven houdt.

Voor iedereen die schrijft, maar zich nog niet eerder aan het schrijven van toneel heeft gewaagd. En voor iedereen die speelt, en graag een keer zou willen schrijven.

Dinsdag 10 maart 2020
7 lessen van 3 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 200,00
Mw. A. (Annet) Bremen
19:00 - 22:00
Locatie: Stedelijk Gymnasium (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
A. (Annet) Bremen
A. (Annet) Bremen
Ik studeerde eerst Nederlands, maar vond de taal uiteindelijk toch te mooi om alleen maar te bekijken vanaf de kant. Daarom koos ik, na het behalen van mijn bachelor, voor de schrijfopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Sinds mijn afstuderen schrijf ik vooral theater en geef ik workshops creatief schrijven. Meer over mij en mijn werk is te lezen op www.annetbremen.nl.