Cursuscode: 22NC201

Biografisch creatief schrijven: Wat zijn jouw eigen woorden en vragen?

Biografisch creatief schrijven:  Wat zijn jouw eigen woorden en vragen?
Cursuscode: 22NC201

Welke vragen komen er bij jou naar boven tijdens het schrijven? Een terugblik op wat was, een vooruitblik op een wens of verlangen. En waar sta je nu? Wat zijn jouw woorden, wat zien jouw ogen wat een ander misschien niet ziet? Tijdens deze cursus biografisch creatief schrijven krijg je veel verschillende schrijfopdrachten om te ontdekken wat jouw eigen vorm in het schrijven is. Hoe start je zo’n creatieve flow zonder alles direct te bekritiseren? Je krijgt uitleg over de basis van het schrijven van proza; hoe houd ik de lezer vast in mijn verhaal? En werkt toe naar een kortverhaal over jou.

*Ervaring in het schrijven is geen vereiste voor deze cursus.*

Woensdag 21 september 2022
10 lessen van 2 uur aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. L. (Lasse) van Strien
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
L. (Lasse) van Strien
Lasse van Strien is afgestudeerd als schrijver aan de opleiding Creative Writing, ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten, met een eigen novelle. Sindsdien werkt ze als docent creatief schrijven, kleinkunst en poëzie op de Vrije Hogeschool, bij School der Poëzie en Future Me. Elke dag is ze bezig met de woorden om haar heen. De beelden die blijven hangen, de gevoelens, de gedachtes die langskomen op papier te krijgen. Ze werkt graag met mensen om hen het bijzondere gevoel van creatief schrijven te laten ervaren. Ze hecht waarde aan de vraag: wat zijn jouw woorden, wat zien jouw ogen wat een ander misschien niet ziet?