Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: VC335

Cursus Digitale Fotografie, vervolg

Cursus Digitale Fotografie, vervolg
Cursuscode: VC335

Heeft de basiscursus digitale fotografie je geïnspireerd of heb je al wat meer ervaring opgedaan in de fotografie? Dan is deze cursus voor jou op maat gesneden. De cursus is het beste te volgen als je in het bezit bent van een digitale spiegelrefelex-, compact- of een systeemcamera.

In deze cursus verdiepen we ons in de digitale fotografie. Je leert conceptmatig fotograferen, themafotografie en het zien van mooi licht en goede- en creatieve compositie. Er zijn interessante theorie- en praktijklessen over thematische fotografie zoals straatfotografie-, architectuur-, macro-, stilleven- en portretfotografie. De praktijkles is zowel binnen als buiten het leslokaal. In deze cursus leer je hoe je een portfolio opbouwt en gaandeweg een eigen stijl en fotografische voorkeur ontwikkelt. Er is veel aandacht voor het beeldverhaal, compositie, contrastmeting en perfectioneren van de belichting met behulp van het histogram. De cursusleider neemt je mee in de wereld van de reportage – en seriefotografie.

We verwachten een intensieve en actieve bijdrage en een goede samenwerking in de groep. Er is veel ruimte voor feedback. De cursusleider zal voor iedere les een uitdagende fotografieopdracht meegeven, goede instructie, persoonlijk begeleiden en je fotografieopdrachten wekelijks beoordelen en bijsturen. Aan het einde van de cursus beschik je over een mooi portfolio en kun je in les 11 je favoriete serie aan de groep presenteren.

Voorkennis: er wordt van je verwacht dat de basisbediening van je eigen digitale camera geen probleem meer is.

De cursus omvat:
Leren Conceptmatig fotograferen, hetgeen inhoud het bedenken en opstellen van een eigen fotografieconcept waar je samen met onderstaande cursus inhoud aan geeft en gedurende de cursus 10 weken lang aan kunt werken. Het eindresultaat mag je presenteren in les 11.
Theorie en praktijk over fotografietechniek en compositie (o.a. aandacht voor scherptediepte).

Voor wie
Iedereen die in het verleden de basiscursus Digitale Fotografie heeft gevolgd of iedereen die bekend is met het fotograferen op manuele stand van de camera.
Wat neem je mee
Een digitale spiegelreflexcamera of systeemcamera, statief, volle accu’s, losse flitser, USB-stick.
Lesmateriaal:
Het Vervolg cursusboek van € 20,00 dat door de docent is ontwikkeld, is bij de cursusprijs inbegrepen.

Donderdag 31 januari 2019
11 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 290,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. R. (Rob) Benningen
19:30 - 22:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adres gegevens)
R. (Rob) Benningen
R. (Rob) Benningen