Cursuscode: VC332

Cursus Digitale Fotografie voor beginners

Cursuscode: VC332

Ben jij in het bezit van een digitale spiegelreflex-, systeem- of compactcamera en zou je meer willen weten over de bediening en de creatieve mogelijkheden? Dan is deze cursus digitale fotografie voor beginners echt wat voor jou.

Je leert de camera van de automatisch stand af te halen en deze te gebruiken met handmatig ingestelde instellingen. In de lessen leer je ook omgaan met de ‘’magische’’ driehoek, sluitertijd, diafragma en het ISO getal.
De creatieve mogelijkheden in de fotografie worden besproken en we gaan in op aspecten als scherptediepte, sluitertijden, belichting, witbalans en de compositie.

Ook behandelen we diverse thema’s zoals landschap-, architectuur- en portretfotografie. Het bespreken en het feedback geven over de foto’s van de fotografieopdrachten geeft je veel inzicht en kennis. Er zal een specifieke workshop zijn, thema; ‘en toen was er licht’. We gaan naar het winkelhart van Utrecht en er wordt een excursie aangeboden in Almere Stad, waar we themafotografie gaan beoefenen. We werken de resultaten van de excursie uit in een mooie serie of reportage.

Van de cursisten wordt een actieve deelname en assertiviteit verwacht. Zodoende kunnen we het maximale uit de cursus halen.

De cursus omvat:
Uitleg van technische aspecten en mogelijkheden van de digitale spiegelreflex- of systeemcamera. Uitleg over de bediening van de digitale spiegelreflexcamera, theorie en praktijkopdrachten lichtmeten(contrasten).
Theorie- en praktijkopdrachten: thematische fotografie zoals: landschapsfotografie, Architectuurfotografie, Portretfotografie(zelfportret).
Praktijk: workshop ‘’en toen was er licht’’.
Bespreken opdrachten opbouwen van een basis portfolio.

Op eigen kosten
Excursie: begeleid door de cursusleider. Op een zondag, datum met groep overeen te komen.

Voor wie
Iedereen die enthousiast is in de fotografie en graag routine wil op doen met de digitale camera en die ook meer wil leren over belichten en compositie.

Wat neem je mee
Een Digitale spiegelreflex- of systeemcamera,  volle camera accu’s, een losse flitser, USB-stick.

Lesmateriaal: Het Basis cursusboek dat door de docent is ontwikkeld is bij de cursusprijs inbegrepen.

Maximaal 12 deelnemers

Foto excursie:
Dinsdagavondcursus: zondag 18-11-2018: 11.00-13.30 uur.
Woensdagochtendcursus: woensdag 28-11-2018:
Donderdagavondcursus: zondag 25-11-2018:
Zaterdagochtendcursus: zondag 02-12-2018: 11.00 - 13.30 uur.

Dinsdag 29 januari 2019
11 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 290,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. R. (Rob) Benningen
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adres gegevens)
R. (Rob) Benningen