Cursuscode: VC338

Cursus Leer beter fotograferen en filmen met je Smartphone

Cursus  Leer beter fotograferen en filmen met je Smartphone
Cursuscode: VC338

De smartphone is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. De technieken en de diversiteit aan apps in de smartphone worden alsmaar beter, uitgebreider, maar ook ingewikkelder. Daardoor krijg jij misschien wel behoefte aan wat meer uitleg en ondersteuning om beter te leren fotograferen en filmen met je smartphone. Begrijp je de bediening heel goed, maar heb je meer de behoefte aan technisch inzicht, compositie, belichting- en cameratechniek dan is deze cursus voor jou op maat gesneden.

Opbouw lessen:

Deel 1 (2 lessen): Leer beter fotograferen met de smartphone

-          De beste en handigste apps op je camera.

-          Belichtingstechniek, inrichten en instellen van de apps.

-          Compositie, beeldopbouw en camera standpunt.

-          Eenvoudige fotobewerking via de app.

-          Veelzijdige fotografie opdrachten.

Deel 2:  (2 lessen): Leer beter filmen met je smartphone.

-          De beste film-apps op je camera.

-          Belichtingstechniek, witbalans, inrichten en instellen van de apps.

-          Het opstellen een filmplan, het beeldverhaal.

-          Leren maken van een Storyboard, maak je eigen filmplan.

-          Compositie, beeldopbouw, camera positie en standpunten.

-          Eenvoudige filmmontage via de app.

-          Film opdrachten.

Deel 3: Excursie van 2,5 uur, thema: maak in de praktijk je eigen fotografie, en/of filmproductie met behulp van een kort scenario en storyboard. Uitgevoerd in de vorm van een serie of documentaire.

De cursus omvat:
Installeren belangrijkste apps, gratis en betaalde apps voor fotografie en film. Fijn afstellen van de apps in de smartphone, belichtingstechnieken, compositieleer, beeldtechnieken, beeldbewerking (gratis apps). Opstellen van een scenario en maken van een storyboard en beeldverhaal. Je krijgt veel praktijkopdrachten tijdens de lessen en aan het einde van ieder les ontvang je thuisopdrachten. Over je gemaakte foto- en filmopdrachten ontvang je van de docent online feedback over je resultaten.

Voor wie:
Iedereen die enthousiast is over fotografie en filmen met je smartphone en dit beter wil leren uitvoeren en toepassen in de praktijk.  Je bent bereid om te investeren in tijd en doet enthousiast mee aan de lessen en praktijkopdrachten. Studiebelasting i.v.m. praktijkopdrachten ca. 2 à 3 uur per les.

Apparatuur en software (apps): de cursus is ontwikkeld voor Apple en Android smartphones. Handige apps (soms gratis, soms tegen betaling) om te installeren zijn: ProCamera (fotocamera app), FilmicPro (film app). Film opname en bewerking app: LumaFusion en Quik. PS Express (foto bewerking). Over het gebruik van de apps krijg je instructie in de lessen.

Resultaten:
Na de 5 cursusdagen van 2,5 uur per les, beheers je de fotografie- en filmtechniek beter en zal je de resultaten op een hoger technisch en creatief niveau kunnen toepassen en uitvoeren.

Woensdag 30 januari 2019
5 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. R. (Rob) Benningen
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adres gegevens)