Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: VC321

Digitale Fotografie voor beginners

Digitale Fotografie voor beginners
Cursuscode: VC321

Ben jij in het bezit van een digitale fotocamera (spiegelreflex-, systeem- camers) en zou je meer willen weten over de bediening en de creatieve mogelijkheden? Dan is deze cursus digitale fotografie voor beginners echt wat voor jou.

Je leert de camera van de automatisch stand af te halen en deze te gebruiken met handmatig ingestelde instellingen. In de lessen leer je ook omgaan met de ‘’magische’’ drieeenheid: sluitertijd, diafragma en het ISO getal.
De creatieve mogelijkheden in de fotografie worden besproken en we gaan in op aspecten als scherptediepte, sluitertijden, belichting, witbalans en de compositie.

Ook behandelen we diverse thema’s zoals landschap-, architectuur- en portretfotografie. Het bespreken en het feedback geven over de foto’s van de fotografieopdrachten geeft je veel inzicht en kennis. Er zal een specifieke workshop zijn, thema; ‘en toen was er licht’. We gaan naar het winkelhart van Utrecht, waar we themafotografie gaan beoefenen. We werken de resultaten van de excursie uit in een mooie serie of reportage.

Van de cursisten wordt een actieve deelname en assertiviteit verwacht. Zodoende kunnen we het maximale uit de cursus halen.

De cursus omvat:
Uitleg van technische aspecten en mogelijkheden van de digitale spiegelreflex- of systeemcamera. Uitleg over de bediening van de digitale spiegelreflexcamera, theorie en praktijkopdrachten lichtmeten(contrasten).
Theorie- en praktijkopdrachten: thematische fotografie zoals: landschapsfotografie, Architectuurfotografie, Portretfotografie(zelfportret). 
Praktijk: workshop ‘’en toen was er licht’’. 
Bespreken opdrachten opbouwen van een basis portfolio.

Voor wie
Iedereen die enthousiast is in de fotografie en graag routine wil op doen met de digitale camera en die ook meer wil leren over belichten en compositie.

Wat neem je mee
Een Digitale spiegelreflex- of systeemcamera, volle camera accu’s. Heb je geen interne flitser of uitklapflitser is een losse opzet flitser ook prima, USB-stick. I.v.m. de lessen is het handig dat er op de camera een flitscontact aanwezig is. Een aantekenblok.

Let op: er is één keer les op een zaterdag! Op deze dag staat een straatfotografieworkshop op de planning. 

Maximaal 15 deelnemers

Dinsdag 25 januari 2022
10 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 250,00
Dhr. P. (Paul) van der Klei
19:30 - 21:30
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
P.  (Paul) van der Klei
P. (Paul) van der Klei
Vakfotograaf en ervaren fotografie docent Paul van der Klei verzorgt o.a. de basiscursus fotografie. In 11 lessen laat Paul je op een plezierige wijze een sprong voorwaarts maken in je fotografie. Je leert anders kijken naar je bestaande omgeving en je leert je camera beter kennen. Een stukje techniek en veel bespreken/leermomenten n.a.v. o.a. de huiswerkopdrachten. Paul heeft ruim 10 jaar les gegeven bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten, basis cursus fotografie, vervolgcursus fotografie, reisfotografie, straatfotografie workshops, smartphone/straat fotografie workshops, maatwerk bedrijfsaanbod workshops. www.paulvanderklei.nl