Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 23NF326

Digitale fotografie voor beginners

Digitale fotografie voor beginners
Cursuscode: 23NF326

Ben jij in het bezit van een digitale fotocamera (spiegelreflex-, systeem- camers) en zou je meer willen weten over de bediening en de creatieve mogelijkheden? Dan is deze cursus digitale fotografie voor beginners echt wat voor jou. Deze cursus is intensief met extra creatieve en technische oefeningen tijdens de les. 

Je leert de camera van de automatisch stand af te halen en deze te gebruiken met handmatig ingestelde instellingen. In de lessen leer je ook omgaan met de ‘’magische’’ drieeenheid: sluitertijd, diafragma en het ISO getal.
De creatieve mogelijkheden in de fotografie worden besproken en we gaan in op aspecten als scherptediepte, sluitertijden, belichting, witbalans en de compositie.

Ook behandelen we diverse thema’s zoals landschap-, architectuur- en portretfotografie. Het bespreken en het feedback geven over de foto’s van de fotografieopdrachten geeft je veel inzicht en kennis. Er zal een specifieke workshop zijn, thema; ‘en toen was er licht’. We gaan naar het winkelhart van Utrecht, waar we themafotografie gaan beoefenen. We werken de resultaten van de excursie uit in een mooie serie of reportage.

Van de cursisten wordt een actieve deelname en assertiviteit verwacht. Zodoende kunnen we het maximale uit de cursus halen.

De cursus omvat:
Uitleg van technische aspecten en mogelijkheden van de digitale spiegelreflex- of systeemcamera. Uitleg over de bediening van de digitale spiegelreflexcamera, theorie en praktijkopdrachten lichtmeten(contrasten).
Theorie- en praktijkopdrachten: thematische fotografie zoals: landschapsfotografie, Architectuurfotografie, Portretfotografie(zelfportret). 
Praktijk: workshop ‘’en toen was er licht’’. 
Bespreken opdrachten opbouwen van een basis portfolio.

Voor wie
Iedereen die enthousiast is in de fotografie en graag routine wil op doen met de digitale camera en die ook meer wil leren over belichten en compositie.

Wat neem je mee
Een Digitale spiegelreflex- of systeemcamera, volle camera accu’s. Heb je geen interne flitser of uitklapflitser is een losse opzet flitser ook prima, USB-stick. I.v.m. de lessen is het handig dat er op de camera een flitscontact aanwezig is. Een aantekenblok.

Maximaal 12 deelnemers

Maandag 18 september 2023
11 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 300,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. M. (Marjolein) de Rijk
19:00 - 21:30
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
M. (Marjolein) de Rijk
M. (Marjolein) de Rijk
Marjolein de Rijk heeft als fotografe veel gedaan, werkt zowel in de studio als op locatie. Zij is al geruime tijd afgestudeerd aan de Foto Academie in Amsterdam en heeft haar kennis van fotografie verder ontwikkeld als assistent van Erwin Olaf. Zij werkt nu als zelfstandig fotograaf, waarbij zij zich met haar persoonlijke werk richt op het maken van botanische stillevens. Vanuit kennis van techniek, ben je in staat om met je eigen ideeën nieuwe beelden te maken!