Cursuscode: 23VF102

Digitale Fotografie voor beginners

Cursuscode: 23VF102

Ben jij in het bezit van een digitale fotocamera (spiegelreflex-, of systeemcamera) en zou je meer willen weten over de bediening en de creatieve mogelijkheden? Dan is deze cursus digitale fotografie voor beginners echt wat voor jou.

Je leert de camera van de automatische stand af te halen en deze te gebruiken met handmatig ingestelde instellingen. In de lessen leer je omgaan met de “magische” drie-eenheid: sluitertijd, diafragma en ISO.

De creatieve mogelijkheden in de fotografie worden besproken en we gaan in op aspecten als scherptediepte, bewegingsonscherpte-en bevriezing, belichting, witbalans en uiteraard compositie.

Ook behandelen we diverse thema’s zoals landschap-, architectuur-en portretfotografie. Het bespreken en het feedback geven over de foto’s van de huiswerkopdrachten geeft je veel inzicht en kennis.

Werk van bekende en onbekende fotografen zullen ook onderdeel zijn van de lessen.

Er zal een specifieke workshop avondfotografie zijn, thema: “Licht in duisternis”.

In één les gaan we straatfotografie in de praktijk brengen. Utrecht is een eldorado om te fotograferen.

Van de cursisten wordt een actieve deelname en assertiviteit verwacht. Zodoende kunnen we het maximale uit de cursus halen.

De cursus omvat:
- Een verkenning van je camera.
- Je krijgt voldoende creatieve aspecten mee om tot betere foto’s te komen.
- Theorie, huiswerkopdrachten en zoekopdrachten.
- Bespreken van de huiswerkopdrachten.
- Het anders leren kijken naar je bestaande omgeving.

Voor wie:
Iedereen die enthousiast is in de fotografie en graag routine wil op doen met de digitale camera en die ook meer wil leren over correct belichten en betere composties.

Wat neem je mee:
- Een digitale spiegelreflex- of systeemcamera waarvan het diafragma, de sluitertijd en ISO handmatig kunnen worden ingesteld.
- Een volle batterij.
- Een usb stick (vanaf les 2 i.v.m. het huiswerk).
- Iets om aantekeningen te maken (pen en notitieblok of tablet).

Let op: er is één keer les (les 9) op donderdagavond!

Maximaal 12 deelnemers.

Maandag 23 januari 2023
10 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. J. (Jacqueline) Besemer
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
J. (Jacqueline) Besemer
Jacqueline Besemer is in 1992 afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, richting fotografie. Zij werkt sindsdien als freelance fotograaf. Jacqueline werkt al ruim 25 met veel plezier als docent fotografie, oa bij het UCK. Zij is vanaf 2014 projectleider, trainer/coach bij Stichting Blauwlicht www.blauwlicht.org Stichting Blauwlicht biedt kunstzinnige antwoorden op sociale vraagstukken. De stichting ontwikkelt kunst- en cultuurprojecten met een sociaal oogmerk omdat zij gelooft in de kracht van cultuur om mensen en groepen met elkaar te verbinden. In haar fotografiecursussen maak je kennis met de magie van fotografie. Je leert anders kijken naar je omgeving. Je leert de basisprincipes van de fotografie kennen aan de hand van inspirerende voorbeelden van fotograferen, samen fotograferen tijdens de les, thuis opdrachten en het gezamenlijk bespreken van foto’s.