Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: NC332

Portretfotografie

Portretfotografie
Cursuscode: NC332

Een prachtig, verstild en intrigerend portret van een dierbare of een leuk, eigenwijs, authentiek portret van een voorbijganger op straat...hoe pak je dat het beste aan?

In deze cursus reiken we je een aantal aandachtspunten aan die je helpen om betere portretten te fotograferen. Verschillende fotografeerstijlen en werkwijzen komen aan bod; we zullen voornamelijk met natuurlijk licht gaan werken, maar ook flitslicht zal behandeld worden. We gaan het hebben over hoe je het meest uit je lichtsituatie kunt halen en de effecten van van licht en schaduw kunt gebruiken. Er worden opdrachten gegeven die deels in de les en deels thuis (binnen en buiten) gemaakt kunnen worden.

Je krijgt handvatten om meer inhoud aan je portretten mee te geven en je model aan te sturen maar ook technische aspecten als diafragma en brandpuntafstand zullen aan bod komen.

Het uitgangspunt van de cursus is dat ook met beperkte uitrusting een goed resultaat bereikt kan worden. Ook zonder technische know-how of dure apparatuur kun je fantastische portretten schieten. Dus fotografeer je het liefst met je smartphone of heb je het 'manual' fotograferen nog niet helemaal onder de knie? Geen probleem, ook dan kun je meedoen aan deze cursus!


Voor wie: Iedereen die graag fotografeert en betere portretten wil leren maken. Enige basiskennis is wenselijk maar niet vereist.

Wat neem je mee: Een (spiegelreflex / compact / systeem) camera of smartphone. 

 

Zaterdag 18 september 2021
11 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 260,00
Mw. I. (Isolde) Woudstra
10:00 - 12:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
I. (Isolde) Woudstra
I. (Isolde) Woudstra
Isolde Woudstra is zelfstandig fotograaf en werkt onder andere voor de Volkskrant, de Correspondent, het Cobra museum en verschillende magazines. Ze werkt bij voorkeur op locatie en neemt je dan ook graag mee op pad om zo samen het meest uit je fotografie te halen!