Cursuscode: VC370

Cursus: Ikebana, de kracht van de hele natuur

Cursuscode: VC370

Bij een van de bekendste ikebana-vormen staat de hoogste tak of bloem symbool voor het goddelijke, en de laagste voor de aarde. De bloem of tak daartussenin staat weer symbool voor de mens. Door continu te spelen met ruimte, balans en lijnen ga je op zoek naar de perfecte compositie. Het kost je misschien wat tijd, geduld en discipline, maar het brengt je ook rust in de drukte van de dag. Want door je bloemen met veel aandacht te schikken, bewonder je een bloem of tak in z’n puurste vorm.

De lessen zijn op 7 maart en 14 maart 2019.

Materiaalkosten  €6,00 per les. Deze kosten zijn bij de prijs van de cursus inbegrepen. De schikking neemt u mee naar huis!

Maximaal 12 deelnemers.

Donderdag 7 maart 2019
2 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. N. (Nadwa) Al Najar
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adres gegevens)
N. (Nadwa) Al Najar
ikebana / koken Nadwa Najar heeft de opleiding tot Japans bloemschikken gevolgd aan de Ohara School in Tokyo (met certificaat in 1978. Daarna heeft zij nog een opleiding bloemendecoratie en techniek gevolgd aan de Grossmontschool in de USA (certificaat 1980). Sindsdien heeft zij in eigen atelier talloze cursussen en workshops aan volwassenen en kinderen gegeven. Daarnaast geeft zij o.m. cursussen in bibliotheken, en Volksuniversiteiten.