Volksuniversiteit Utrecht
030-2313395
Cursuscode: C318

Cursus: Ikebana; Japanse bloemsierkunst

Cursus: Ikebana;  Japanse bloemsierkunst
Cursuscode: C318

De cursus Ikebana bestaat uit 4 lessen waarin de deelnemers de basis van de 2 belangrijkste bloemschikmethoden leren, namelijk de ‘Heika’ en de ‘Moribana’.

Ikebana staat bekend om zijn ogenschijnlijke eenvoud: vaak niet meer dan enkele takken, wat blad en enkele bloemen. Door het spaarzame materiaalgebruik en de specifieke schikking daarvan zien we veel beter de groeikracht en de  schoonheid die schuilt in elke plant.
In de eerste 2 lessen zal de ‘Moribana stijl’ aan bod komen. Voor de Moribana stijl zal met name gewerkt worden met een open schaal. In les 3 en 4 zal de zogenaamde ‘Heika stijl’ aan bod komen. Tijdens deze 2 lessen zal er gewerkt worden met de cilindervormige vazen.
Ikebana heeft een meditatieve kant. De rust daarvan vindt zijn uitdrukking in het gebalanceerde gebruik van materiaal en tussenliggende ruimte.
Voorafgaand aan elke workshop ontvangen de deelnemers informatie over wat er de volgende keer wordt behandeld en welke materialen  zij daarvoor nodig zullen hebben. (de 1e keer ontvangt u deze informatie per mail).
De materiaalkosten voor planten en bloemen van ca. € 6,- per les zijn bij de cursusprijs inbegrepen. De docente zal de materialen regelen en deze meenemen. Haar site www.flowerme.nl  biedt een goede indruk van de grote variatie in mogelijkheden van Ikebana.
Na afloop van elke les gaat u met een mooie schikking naar huis. 

Dinsdag 24 oktober 2017
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 95,00
Docente: Mw. N. (Nadwa) Al Najar
19:00 - 21:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adres gegevens)
Gaat door! Schrijf in >
N. (Nadwa) Al Najar
N. (Nadwa) Al Najar
ikebana / koken Nadwa Najar heeft de opleiding tot Japans bloemschikken gevolgd aan de Ohara School in Tokyo (met certificaat in 1978. Daarna heeft zij nog een opleiding bloemendecoratie en techniek gevolgd aan de Grossmontschool in de USA (certificaat 1980). Sindsdien heeft zij in eigen atelier talloze cursussen en workshops aan volwassenen en kinderen gegeven. Daarnaast geeft zij o.m. cursussen in bibliotheken, en Volksuniversiteiten.