Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: VC353

Cursus tuindecoratie maken

Cursus tuindecoratie maken
Cursuscode: VC353

Tuindecoraties maken, van geboetseerde kip, een vogelhuisje of waterschaal tot gedraaide insectenpotjes. Kom gezellig meedoen bij deze nieuwe cursus. Je kunt leuke dingen maken rond het thema van deze cursus, tuindecoraties! Hierbij leer je verschillende technieken toepassen. Handvormen en draaien kan beide, al naar gelang het voorwerp van je keuze en je eigen interesse.

Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als mensen die al ervaring hebben met klei. Je krijgt begeleiding waar jij hulp nodig hebt, op je eigen niveau. Je kunt maken wat je het meest aanspreekt, er zijn voorbeelden aanwezig om je te laten inspireren. Er is uiteraard ook voldoende ruimte voor je eigen ideeën.

Het werk wordt gedecoreerd met engobe, dat is gekleurd kleislib. HIer zijn verschillende technieken voor die aan bod komen. Na drogen wordt het werk transparant geglazuurd en gestookt waarna je het kunt komen ophalen.   Heb je werk wat al tijdens de cursus gedroogd is dan kun je het evt. ook afwerken met glazuur.

Donderdag 11 februari 2021
5 lessen van 3 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 200,00
Mw. N. (Nelleke) Hoogendoorn
13:30 - 16:30
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
N. (Nelleke) Hoogendoorn
N. (Nelleke) Hoogendoorn
Nelleke is keramist in haar eigen atelier en heeft de opleiding in Gouda afgerond in 2020 Zij heeft een passie voor alles wat oud en authentiek is. www.studiodelinde.nl