Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: NC370

Cursus werken met textiel

Cursus werken met textiel
Cursuscode: NC370

In deze cursus gaat u aan de slag met textiel. Er wordt gewerkt vanuit vrije vormgeving en vanuit een toegepaste invalshoek. U maakt kennis met verschillende ambachtelijke textiele technieken zoals bv borduren, appliceren etc. maar ook eigentijdse bewerkingstechnieken zoals printen op stof, werken met soluvlies, werken met textielsheets etc. Aan de hand van inspirerende opdrachten verwerkt u deze technieken in een werkstuk waarin u vorm geeft aan uw eigen ideeën.

De begeleiding richt zich op ideeën ontwikkeling en het bespreken en realiseren van het ontwerp.

U kunt thuis verder werken aan deze opdrachten.

De cursus duurt 12 weken. Na deze twaalf weken kunt u de cursus eventueel verlengen met nog eens 12 weken. De cursus is voor elk niveau en voor iedereen toegankelijk.

Zelf meenemen: stofschaar, klein scherp schaartje, naalden, spelden, lapjes/lappen (afhankelijk van wat u gaat maken) eventueel borduurgaren (als dat bij uw opdracht past) (in het lokaal kunt u werken met borduurgaren van de docent).

Aanschaffen tijdens de cursus: Soluvlies, freezerpaper, vliesofix, textielsheets. Dit kunt u bij de docent kopen. De kosten hiervan zullen in totaal tussen de €10 - €15 bedragen.

Dinsdag 15 september 2020
12 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 200,00
Mw. (Mirjam) Franken
10:30 - 12:30
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
(Mirjam) Franken
(Mirjam) Franken
Mirjam Franken werkt als zelfstandig vormgever in Utrecht. Ze werkt met textiel en papier, zowel ruimtelijk als op het platte vlak. Haar werk noemt ze ‘sfeerobjecten’ en hebben een unieke uitstraling. Ze maakt werk in opdracht voor bedrijven en particulieren. Hiernaast geeft ze, als zelfstandig ondernemer, ook cursussen op het gebied van textiel.