Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 22NCK006

Jouw levende tuin

Jouw levende tuin
Cursuscode: 22NCK006

De kans is groot dat je in Utrecht woont en een postzegeltuintje hebt, die amper de moeite waard lijkt om een tuincursus voor te gaan volgen... Maar die postzegel is wel jóuw kans om een stukje levende natuur te creëren! De cursus Jouw levende tuin geeft je alle tools in handen om zelf aan de slag te gaan met je tuin, hoe groot of klein die ook is. En niet alleen jij zult blij worden van het eindresultaat; ook insecten, vogels en egels zullen bij je op bezoek willen komen, om nog maar niet te spreken van vrienden en buren!

In die levende tuin is er ruimte voor alles wat leeft: mens, plant en dier. Inheemse planten en verschillende biotopen (hoog-laag, nat-droog, schaduw-zon, open-dichtbegroeid) zorgen voor een natuurlijke balans en maken je tuin weerbaar tegen plagen en extreme droogte of regenval. En dat maakt je tuin een fijne plek om te zijn, makkelijk te onderhouden en klimaatbestendig. 

Deze cursus bestaat uit 6 lessen van 2 uur, verspreid over 10 weken. In de lessen zal naast het behandelen van onderwerpen als Biodiversiteit, Aarde-Water-Wind-Zon en Beplanting vooral de nadruk liggen op praktische toepassingen voor je eigen tuin. Onder begeleiding van de docent maak je een ontwerp en verdiep je je in specifieke elementen van jouw tuin. Daarnaast bezoek je elke les een locatie in de nabije omgeving van de Volksuniversiteit, waar je uitleg krijgt over slimme oplossingen voor stadstuinen en inspiratie op kunt doen.

Tekenmateriaal, zaden en testen worden tijdens de cursus uitgedeeld. Zelf meebrengen: etui met passer, geodriehoek, schaar, potloden en kleurpotloden. Je hebt geen voorkennis of groene vingers nodig om deze cursus te volgen. Wel ben je enthousiast om aan de slag te gaan met een duurzame manier van tuinieren. Je besteedt naast de lessen zo'n 2 tot 3 uur per 14 dagen aan huiswerk. Aan het einde van de cursus is jouw tuinontwerp klaar om gerealiseerd te worden. 

Max 12 deelnemers

Woensdag 21 september 2022
5 lessen van 3 uur , elke 2 weken aanvangstijd 9:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 190,00
Mw. F. C. (Frederike) van der Kooij
9:30 - 12:30
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
F. C. (Frederike) van der Kooij
F. C. (Frederike) van der Kooij