Cursuscode: VC319

Cursus Cartoontekenen,illustreren en minimalistisch tekenen

Cursuscode: VC319

Tijdens de lessen doen we vele oefeningen waarin we visuele elementen, inzichten en vaardigheden leren waarmee we cartoons kunnen maken. Zoals typetjes en emoties, vorm (alliteratie), lijn, en nog veel meer. In illustraties behandelen we o.a decoratieve aspecten in sprookjes en daarnaast minimalisme. Ook andere vormen van tekenen (zoals innovatietekenen) komen aan bod. De docent neemt ecoline, potloden, fineliners gummen puntenslijpers en kleurpotloden mee. De kosten (€ 19,00) hiervan zijn bij de cursusprijs inbegrepen.

Ter informatie kun je de volgende websites van bezoeken:
www.cartoonacademy.eu
www.pluritext
Drawing Academy www.cemonc.eu

Maximaal 12 deelnemers.

Dinsdag 29 januari 2019
10 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. E. (Eric) Simons
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adres gegevens)
E. (Eric) Simons
CV Eric Simons 1986: Eindexamen VWO Diploma behaald 1986-1989: Muziek en theater, Docent Dramatische Vorming Arnhem 1990-1995: Academie Beeldende Vorming, Tilburg. Diploma behaald. Afstudeerrichting Tekenen en Schilderen 1996-2000: Werkzaam als beeldend kunstenaar 2001-2010: Werkzaam in de Creatieve sector met een maatschappelijke toepassing. . Maatschappelijke projecten met jongeren, kinderen, en jong-volwassenen, . en later met asielzoekers (betaald werk). 2011-2015: Werkzaam als beeldend kunstenaar. Diverse exposities, in Utrecht, Amsterdam, . Nijmegen, Duitsland. 2016-heden: De oprichting van de Cartoonacademy. Al sinds 2010 gaf ik af en toe een Cartoon- . tekenles. Vanaf 2016 heb ik er echt mijn bedrijf van gemaakt. . De Cartoonacademy geeft les aan allerlei doelgroepen, van management- . opleidingen tot aan kinderen en aan kunstenaars. 2018 : Oprichting van de Drawing Academy, het broertje van de Cartoonacademy.