Volksuniversiteit Utrecht
030-2313395
Cursuscode: C314

Zomercursus Tekenen en Schilderen

Zomercursus Tekenen  en Schilderen
Cursuscode: C314

Tijdens deze vierdaagse cursus van maandag t/m donderdag gaan we buiten in de  buurt van de Volksuniversiteit tekenen of schilderen. We starten de ochtenden in het atelier en zoeken elke dag een andere bijzondere plek op, zodat u in de gelegenheid bent verschillende motieven te schetsen. Bij slecht weer werken we binnen.  Deze cursus is geschikt voor gevorderden en beginnende cursisten.Beginners zullen kennis maken met de basisbegrippen van het tekenen: perspectief, ruimte, licht en toon. Naast tekenmateriaal kan naar eigen keuze ook gebruik gemaakt worden van schildermateriaal, aquarel of acryl.Benodigdheden: tekenblok of schetsboek, potloden, gum, tekenkrijt, eventueel inkt en pen.Tijdens de lessen kunnen verdere materialen besproken worden.Op de laatste dag willen wij de cursus met een gezamelijke expositie afsluiten.Maximaal 12 deelnemers.

Maandag 26 juni 2017
4 lessen van 3 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 115,00
Docente: Mw. O (Olga) Bohnsack
Naast tekenmateriaal kan naar eigen keuze ook gebruik gemaakt worden van schildermateriaal, aquarel of acryl. Benodigdheden: tekenblok of schetsboek, potloden, gum, tekenkrijt, eventueel inkt en pen.
10:00 - 13:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijven >
O (Olga) Bohnsack
O (Olga) Bohnsack
Aan de Kunstacademie Ottersberg bij Bremen ronde ik in 1988 mijn opleiding af als beeldend kunstenaar. Daarna ben ik, naast mijn werk als kunstenaar, met plezier vooral actief als docente kunstzinnige vorming voor volwassenen en kinderen. Sedert 2000 is de Volksuniversiteit Utrecht voor mij een plek geworden waar ik met veel enthousiasme les geef in portrettekenen en schilderen.De verscheidenheid van de cursisten en het leren, ook van elkaar, maken de lessen tot een zinvolle ervaring.