Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: VC310

Zomercursus Tekenen en Schilderen

Zomercursus Tekenen  en Schilderen
Cursuscode: VC310

Tijdens deze vierdaagse cursus van maandag tot en met donderdag gaan we buiten in de  buurt van de Volksuniversiteit tekenen of schilderen. We starten de ochtenden in het atelier en zoeken elke dag een andere bijzondere plek op, zodat u in de gelegenheid bent verschillende motieven te schetsen. Bij slecht weer werken we binnen. 
Deze cursus is geschikt voor gevorderden en beginnende cursisten.Beginners zullen kennis maken met de basisbegrippen van het tekenen: perspectief, ruimte, licht en toon. Naast tekenmateriaal kan naar eigen keuze ook gebruik gemaakt worden van schildermateriaal, aquarel of acryl.Benodigdheden: tekenblok of schetsboek, potloden, gum, tekenkrijt, eventueel inkt en pen.Tijdens de lessen kunnen verdere materialen besproken worden.Op de laatste dag willen wij de cursus met een gezamelijke expositie afsluiten.
Maximaal 12 deelnemers.

Maandag 15 april 2019
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 9:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 90,00
Mw. N. (Nine) Kullberg
9:30 - 11:30
Locatie: La CaZa (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
N. (Nine) Kullberg
N. (Nine) Kullberg
???ik heb in Utrecht de lerarenopleiding gevolgd en me daarna verder verdiept in portrettekenen en olieverftechniek. Sinds 1995 ben ik verbonden aan de Volksuniversiteit, eerst in Nieuwegein. Ontdekken hoe je de dingen om je heen of dat wat je in je hoofd hebt, kunt vertalen naar het platte vlak, is spannend. Het gaat om het plezier in het verkennen van de uitdrukkings mogelijkheden met verschillende materialen.???