Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: NCU008

Fermenteren

Fermenteren
Cursuscode: NCU008

Lijkt het je leuk om te leren hoe je zelf eenvoudig de lekkerste groente (zoals zuurkool) fermenteert?  Tijdens deze workshop focussen we ons op de basis van fermentatie. Wil je gaan beginnen met fermenteren van je eigen groente, fruit of drinken? Of ben je onlangs begonnen met fermenteren en kan je wel wat hulp gebruiken? Leuk, meld je aan!

Ben je benieuwd naar wat je gaat doen? Je leert nieuwe dingen over fermentatie, je maakt een aantal lekkere producten (welke je mee naar huis neemt) én je hebt een leuke avond.

Programma: 

  • Introductie en korte kennismaking
  • Je krijgt antwoord op vragen zoals; Wat is fermenteren? Wat kan je er allemaal mee? Wat zijn de voordelen van fermentatie?
  • Je leert een aantal basistechnieken
  • Je gaat zelf aan de slag met 3 gerechten (zuurkool, kimchi en een ander leuk recept)
  • Je maakt plezier:)!

Tijdens de workshop maken we 3 producten. Na de workshop neem je jouw producten mee naar huis.

  • Zuurkool
  • Kimchi
  • Product met producten uit het seizoen 

Goed om te weten: Voor deze workshop vragen we je om zelf alle ingrediënten en 3 schone/uitgekookte weckpotten (minimaal 1 liter tot maximaal 2 liter per stuk) mee te nemen

Boodschappenlijstje:

  • 3 schone/uitgekookte weckpotten (minimaal 1 liter tot maximaal 2 liter per stuk)
  • 1 Chinese kool
  • 1 witte, groene of rode kool
  • 500 gram bieten of 500 gram venkel
  • 1 peer
  • 1 bosje radijsjes
  • 1 pak bosui
  • 1 stuk gember (ongeveer 5 cm)
  • 5 tenen knoflook
  • 1 ui
Dinsdag 30 november 2021
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 50,00
Dhr. P. (Paul) van den Berg
19:00 - 22:00
Locatie: Vechtclub XL (ingang brouwerij de kromme haring) (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
P. (Paul) van den Berg
P. (Paul) van den Berg
Mijn naam is Paul van den Berg. Als gediplomeerd voedingsadviseur help ik mensen om gezonder te gaan eten. Tijdens deze cursus deel ik mijn enthousiasme en kennis over gezonde voeding, omdat ik er in geloof dat gezondere voeding leidt tot meer energie en een betere gezondheid. www.gezondetenmetpaul.nl