Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 23VC0001

De Wondere Wereld van Olijfolie

De Wondere Wereld van Olijfolie
Cursuscode: 23VC0001

Dat olijfolie gezond is weten we inmiddels wel. Maar wat is olijfolie nou precies? Waar komt het vandaan? Wat kun je ermee en hoe herken je verschillen?Door middel van een actuele presentatie en een proeverij geeft Gregor Christiaans inzicht in deze mooie wereld. Maar ook de schimmige kant van dit mooie product  wordt besproken. Fraude is aan de orde van de dag. De proeverij wordt gegeven met de officiële door de EU goedgekeurde olijfolie proef formulieren.Gregor Christiaans geeft de cursus en is één van de vier ‘technical olive oil tasters’ in Nederland en lid van de Italiaanse organisatie van olijfolie proevers O.N.A.O.O. (Organizzazione Nazionale Assaggiatori Olio di Oliva). Daarnaast is hij initiatiefnemer van de “Falco Eleanorae Award’; een jaarlijkse prijs voor horeca bedrijven die op een uitzonderlijke manier aandacht geven aan duurzaamheid en kwaliteit. Tevens is hij eigenaar van horecagroothandel Olijfbedrijf.Aan het einde van de cursus is de cursist op de hoogte van de meest actuele stand van zaken in de wereld van olijfolie. Daarnaast kan de cursist onderscheid maken tussen de verschillende gradaties olijfolie en kent hij/zij tevens de (basale) technieken/termen van het olijfolie proeven. Afhankelijk van de groep worden gemiddeld 3 olijfoliën geproefd.

Maximaal 20 deelnemers.

Vrijdag 14 april 2023
1 workshop van 2 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 45,00
Dhr. G (Gregor) Christiaans

Voor deze cursus hoeft u geen materiaal of boek aan te schaffen

19:00 - 21:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
G (Gregor) Christiaans
G (Gregor) Christiaans
Gregor Christiaans is één van de weinige technical olive oil tasters in Nederland en lid van de Italiaanse organisatie van olijfolie proevers O.N.A.O.O. (Organizzazione Nazionale Assaggiatori Olio di Oliva). Hij is auteur van het boek “Lekker vet - alles over olijfolie” en host van de podcast “ Lekker vet” over de wondere wereld van olijfolie en de mediterrane levensstijl. Daarnaast is hij initiatiefnemer van de 'Falco Eleanorae Award; een jaarlijkse prijs voor horeca bedrijven die op een uitzonderlijke manier aandacht geven aan duurzaamheid en kwaliteit. Tevens is hij eigenaar van horecagroothandel Olijfbedrijf en olijfolieproeven.nl