Wijncursus, basiskennis en proeven

In deze cursus zal cursusleider, Hans Meijs (registervinoloog van de Wijnacademie en "Vinoloog van het Jaar" in 2012) u op een ontspannen en gezellige manier een goede basiskennis bijbrengen, waarmee u voortaan met kennis van zaken over het prachtige onderwerp "WIJN" kunt meepraten. In de cursus worden onderwerpen als wijnbouw, wijnproductie, etiketten lezen en alle grote wijn producerende gebieden van de wereld behandeld. U krijgt tips over het combineren met spijzen en het bewaren van wijn. De nadruk ligt op leren, zodat u na de cursus onder meer in staat bent:- de karakteristieken van verschillende druivenrassen te onderscheiden,- de wijngebieden te kennen met hun bijbehorende geproduceerde wijnen,- verschillen te weten tussen de diverse methoden van wijnbereiding,- wijnen te proeven en te beoordelen volgens de officiële methode, - door analytisch proeven in de praktijk verschillen te ervaren tussen diverse wijntypen, zodat u deze zelfs bij blindproeven kunt gaan herkennen !Per cursusavond krijgt u 8 à 10 wijnen te proeven en te beoordelen. Bij de cursus hoort een overzichtelijk wijnboek in kleurendruk, dat (niet verplicht) bij de docent verkrijgbaar is à € 20,00.
Zondag 27 mei 2018, was in het Kurhaus de eerste editie van het Nederlands kampioenschap blind wijn proeven voor teams. Er moesten 12 wijnen helemaal blind worden geproefd, een loodzware opgave. Van de 18 teams is team NWH met Hans Meijs als eerste geëindigd.
Maximaal 14 deelnemers.
