Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 23NC011

Wijncursus, basiskennis en proeven

Wijncursus, basiskennis en proeven
Cursuscode: 23NC011

In deze cursus zal cursusleider, Hans Meijs (registervinoloog van de Wijnacademie en "Vinoloog van het Jaar" in 2012) u op een ontspannen en gezellige manier een goede basiskennis bijbrengen, waarmee u voortaan met kennis van zaken over het prachtige onderwerp "WIJN" kunt meepraten. In de cursus worden onderwerpen als wijnbouw, wijnproductie, etiketten lezen en alle grote wijn producerende gebieden van de wereld behandeld. U krijgt tips over het combineren met spijzen en het bewaren van wijn. De nadruk ligt op leren, zodat u na de cursus onder meer in staat bent:-  de karakteristieken van verschillende druivenrassen te onderscheiden,-  de wijngebieden te kennen met hun bijbehorende geproduceerde wijnen,-  verschillen te weten tussen de diverse methoden van wijnbereiding,-  wijnen te proeven en te  beoordelen volgens de officiële methode, -  door analytisch proeven in de praktijk verschillen te ervaren tussen diverse wijntypen, zodat u deze zelfs bij blindproeven kunt gaan herkennen !Per cursusavond krijgt u 8 à 10 wijnen te proeven en te beoordelen. Bij de cursus hoort een overzichtelijk wijnboek in kleurendruk, dat (niet verplicht) bij de docent verkrijgbaar is à € 20,00.

Zondag 27 mei 2018, was in het Kurhaus de eerste editie van het Nederlands kampioenschap blind wijn proeven voor teams. Er moesten 12 wijnen helemaal blind worden geproefd, een loodzware opgave. Van de 18 teams is team NWH met Hans Meijs als eerste geëindigd. 

Maximaal 14 deelnemers.

Woensdag 15 november 2023
5 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 350,00
Dhr. J.V.M. (Hans) Meijs
19:30 - 22:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
J.V.M. (Hans) Meijs
J.V.M. (Hans) Meijs
Het leuke van het vak van wijndocent is, dat je mensen bewuster leert wijnproeven en dat je ze enthousiast kunt maken door ze zelf meer in wijn te laten ontdekken. Met wijn kun je eindeloos bezig blijven, en niet in de laatste plaats vanwege het feit dat je hem op kunt drinken.??? Docent Hans Meijs heeft oorspronkelijk biologie gestudeerd, is Vinoloog van de Wijnacademie ®, lid van de Verenigde Vinologen Nederland, en van de Associatie van Wijndocenten.