Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: AM072

Cursus Kattengedrag

Cursus Kattengedrag
Cursuscode: AM072

Vraag jij je wel eens af wat jouw kat bedoelt met bepaalde gedragingen en zou je haar wel eens beter willen begrijpen? Of wil je misschien wat meer weten over de achtergronden van je kat, hoe ze de wereld om zich heen beleeft?

In drie avonden gaan we uitgebreid in op allerlei aspecten van kattengedrag. Zo komen de diverse levensfasen van de kat aan de orde, van kitten tot seniorkat.

De belevingswereld van de kat verschilt van die van de mens, welke effecten heeft dat op het een bestaan binnenshuis? Hoe communiceert een kat, wat bedoelt ze met haar lichaamstaal? Welke eisen stelt een kat aan haar leefomgeving, vindt een kat het prettig om met soortgenoten te leven of juist niet? Wat doet stress met een kat?

Ten slotte besteden we aandacht aan kleine gedragsproblemen. Vrijwel iedere kattenbezitter loopt wel eens tegen een probleem aan: hoe leer je krabben aan de bank af, mag je een kat straffen, wat doe je als je kat in huis plast.

In de lessen wordt veel gebruik gemaakt van filmpjes en beeldmateriaal. Aan het eind van deze cursus zul je je kat heel wat beter begrijpen!

De cursus is bedoeld voor de geïnteresseerde kattenliefhebber.

Liesbeth Puts is een gecertificeerd kattengedragsdeskundige en auteur van het boek ‘Kattig of poeslief? Opvoedgids voor kittens. Meer informatie op http://www.praktijkvoorkattengedrag.nl

Dinsdag 29 oktober 2019
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 50,00
Mw. L. (Liesbeth) Puts
19:00 - 21:00
Locatie: Stedelijk Gymnasium (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
L. (Liesbeth) Puts
L. (Liesbeth) Puts
Liesbeth Puts is slechts één van de twaalf ervaren kattengedragstherapeuten in Nederland en zij heeft een eigen praktijk in Zeist. Zij is afgestudeerd psycholoog en is gecertificeerd door de Stichting KGK. Haar hele leven is zij geïnteresseerd in gedrag én dieren. Door de komst van een bang asielkatje is zij zich verder gaan verdiepen in kattengedrag, hetgeen uiteindelijk heeft geleid tot het besluit om een opleiding als kattengedragdeskundige te gaan volgen. Zij geeft regelmatig lezingen en schrijft zij over kattengedrag.