Cursuscode: VAK158

Cursus Geschiedenis van het oude Griekenland

Cursuscode: VAK158

Het oude Griekenland spreekt nog steeds tot de verbeelding vanwege de spannende verhalen over de oorlogen tegen de Trojanen en de Perzen en de latere veroveringen van Alexander de Grote. De binnenlandse politieke ontwikkelingen, van aristocratie tot tirannie tot democratie, en de concurrentiestrijd tussen Athene en andere belangrijke steden als Sparta en Thebe zijn even boeiend en leerzaam. We volgen de bloeitijd van Athene als cultureel centrum  met vele ook nu nog beroemde namen op het gebied van kunst, toneel, literatuur en filosofie. Dit alles in een overzichtelijke chronologische volgorde compleet met beeldmateriaal en een uitgebreide reader.

Woensdag 5 februari 2020
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. L. (Lineke) van Laanen
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adresgegevens)
L. (Lineke) van Laanen
Mijn naam is Lineke van Laanen en ik ben afgestudeerd in de klassieke taal en cultuur aan de Universiteit van Utrecht. Van 1988 tot 2008 heb ik les gegeven op scholen in Hilversum en Almere in Latijn en Grieks. Sinds 2005 geef ik als freelance docente cursussen en lezingen over diverse onderwerpen uit de klassieke cultuur aan diverse instellingen en heb hier ook zelf readers bij gemaakt. Voorbeelden zijn klassieke mythologie, filosofie en de geschiedenis van beroemde mannen en vrouwen. Ook geef ik nu online een cursus klassieke mythologie. Verhalen vertellen met beeldmateriaal vind ik erg leuk en de cursisten worden er ook altijd vrolijk van. Mijn doel is om de tijdloosheid van de klassieke cultuur en de hedendaagse toepassing hiervan te laten zien. Elke keer ontdek ik ook zelf nieuwe dingen die ik kan vertellen en zo blijft het voor mezelf ook boeiend.