Cursuscode: VAK120

Cursus Inleiding in de kunstgeschiedenis 1

Cursuscode: VAK120

In deze inleiding op de kunstgeschiedenis komen alle grote stijlperioden van vóór 1850 aan de orde: de architectuur, schilder- en beeldhouwkunst van Grieken en Romeinen, van de Middeleeuwen (Romaanse en Gotische kunst), de Renaissance, Barok en Classicisme en Vroeg-Romantiek. In een van de lessen is er speciale aandacht voor de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw (Rembrandt, Vermeer, Frans Hals, Jan Steen).

Beginners krijgen door deze cursus een goede basiskennis van de kunstgeschiedenis en gevorderden kunnen hun kennis weer opfrissen.

Woensdag 13 maart 2019
7 lessen van 2 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. drs. P. J. (Pieter) de Nijs
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adres gegevens)