Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: VAK120

Cursus Inleiding in de kunstgeschiedenis 1

Cursus Inleiding in de kunstgeschiedenis 1
Cursuscode: VAK120

In deze inleiding op de kunstgeschiedenis komen alle grote stijlperioden van vóór 1850 aan de orde: de architectuur, schilder- en beeldhouwkunst van Grieken en Romeinen, van de Middeleeuwen (Romaanse en Gotische kunst), de Renaissance, Barok en Classicisme en Vroeg-Romantiek. In een van de lessen is er speciale aandacht voor de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw (Rembrandt, Vermeer, Frans Hals, Jan Steen).

Beginners krijgen door deze cursus een goede basiskennis van de kunstgeschiedenis en gevorderden kunnen hun kennis weer opfrissen.

Woensdag 13 maart 2019
7 lessen van 2 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 135,00
Dhr. drs. P. J. (Pieter) de Nijs
13:30 - 15:30
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
drs.  P. J.  (Pieter) de Nijs
drs. P. J. (Pieter) de Nijs
Pieter de Nijs is Neerlandicus en kunsthistoricus, freelance redacteur en literatuur,- kunst- en theaterdocent. Hij was hoofdredacteur van het literaire tijdschrift BZZLLETIN, schreef over Nederlandse en buitenlandse literatuur voor verschillende literaire tijdschriften, over beeldende kunst voor o.a. De Groene Amsterdammer en Museumtijdschrift Vitrine en over theater, kunstpolitiek en -management voor diverse (vak)tijdschriften. Hij verzorgt al jarenlang lezingen en cursussen over beeldende kunst en kunstrondleidingen voor (o.m.) de Volksuniversiteit Amsterdam. Samen met vertaalster Liesbeth van Nes verzorgde hij de annotatie bij een nieuwe uitgave van Roemruchte daden en opvattingen van Doctor Faustroll, patafysicus van de Franse auteur Alfred Jarry (Amsterdam, uitgeverij Bananafish, 2016). In 2018 verscheen van hem Striptease met chocola, kikkers en een thermo-mechanisch orkest, een publicatie over de beeldtaal van Marcel Duchamp (ISBN 978-94-91936-13-5)