Cursuscode: VAK122

Cursus Kunst Nu (1990 - 2018)

Cursuscode: VAK122

Kunst anno nu toont een grote verscheidenheid aan uitingsvormen. Deze cursus biedt een overzicht van de belangrijkste tendensen in de kunst vanaf 1990/2000. Na een kort overzicht waarin we ingaan op de abstracte, conceptuele en minimale kunst bekijken we de ontwikkelingen in de environment- en performancekunst (Christo, Kapoor, Eliasson, Louise Bourgeois, Boltanski, Marina Abramović) en in de foto- en videokunst.
Onderwerpen die daarna aan de orde komen zijn het vervagen van grenzen tussen genres en samengaan van expressievormen (theatralisatie, als in het werk van Tino Seghal en William Kentridge), het gebruik van nieuwe materialen en nieuwe media (internet, electronic based art), de internationalisering (o.a. Ai Weiwei) en de groei van politieke en interactieve kunst.

Woensdag 27 maart 2019
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. drs. P. J. (Pieter) de Nijs
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adres gegevens)