Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: AK024

Lezing De Bijbel in beeld.

Lezing De Bijbel in beeld.
Cursuscode: AK024

Misschien is uw kennis over de Bijbelverhalen al een stuk weggezakt en wilt u weer eens weten wie Bileam was of waar Daniel over droomde of bent u nog nooit in aanraking geweest met de Bijbelverhalen maar bent u er wel nieuwsgierig naar. Dan is wellicht deze cursus wat voor u. Na een korte introductie over het ontstaan van de Bijbel wordt u meegevoerd aan de hand van kunsthistorische hoogtepunten - uit grotendeels de Middeleeuwen - van het scheppingsverhaal in Genesis naar het einde der tijden in de Apocalyps.

Per Bijbelboek zal nader ingegaan worden op de cultureel historische achtergrond. Daar waar nodig zal de iconografie van het getoonde kunstwerk worden besproken.

Donderdag 10 oktober 2019
4 lezingen van 2 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 80,00
Mw. C.J. ( Ina) Bertsch
13:30 - 15:30
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
C.J. ( Ina) Bertsch
C.J. ( Ina) Bertsch
Al snel na mijn afstuderen als historica, gespecialiseerd in middeleeuwse geschiedenis en cultuur, ben ik lezingen, cursussen en rondleidingen gaan geven. Ik deel inmiddels al jaren met veel plezier mijn enthousiasme over deze onderwerpen met mijn cursisten. Mijn cursussen geef ik bij volksuniversiteiten (zoals de Volksuniversiteit Utrecht), kunsthistorische instituten, culturele clubs, musea en andere organisaties, maar ook bij mensen thuis. Op mijn site www.middeleeuwen-meer.nl vindt u nog meer informatie over mij.