Cursuscode: ak172

Lezing Frans Hals en de modernen

Lezing Frans Hals  en de modernen
Cursuscode: ak172

Tentoonstelling van 13 oktober 2018 – 10 februari 2019, Frans Hals Museum,  Haarlem

Frans Hals werd bewonderd, zelfs aanbeden door laat 19e eeuwse kunstenaars als Edouard  Manet, Max Liebermann, Jonh Singer Sargent en  Vincent van Gogh. Ze waren onder de indruk van zijn losse toets  en ruwe schilderstijl, die impressionistisch overkwam. Wat de impact van Hals op deze moderne schilders was toont deze expositie, de eerste die gewijd is aan dit onderwerp. Daarin worden schilderijen van Frans Hals geconfronteerd met de schilderkunstige reacties van evenzeer beroemde kunstenaars.  Door werken van Frans Hals te plaatsen naast werken van  kunstenaars die door hem zijn geïnspireerd, wordt inzichtelijk hoe modern Frans Hals was in hun ogen . Frans Hals,  c‘est  un moderne.

Zaterdag 3 november 2018
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 10:00
Mw. L J M ( Lisette) Le Blanc
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
L J M ( Lisette) Le Blanc
Mijn naam is Lisette le Blanc en ik ben afgestudeerd in kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Sinds 1985 werk ik is als conservator/ directeur in Museum Dorestad te Wijk bij Duurstede. Vanaf 1987 geef ik als freelance docente lezingen over diverse onderwerpen aan diverse instellingen. Dit doe ik met veel plezier! Mijn uitgangspunt is: wat is boeiend om te vertellen, wat zou men leuk vinden om te horen en te bezoeken. Graag speel ik in op lopende tentoonstellingen. Een paar keer per jaar organiseer ik culturele reizen naar het buitenland. Belangrijk vind ik dan om juist ook het onbekende te laten zien.