Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: NAK041

Cursus Klassieke Mythologie

Cursus Klassieke Mythologie
Cursuscode: NAK041

De mythen over Griekse en Romeinse goden en helden hebben door de tijd heen velen geboeid en geïnspireerd. We vinden mythen terug in de schilderkunst, de literatuur en op het toneel, waar ze tijdloze thema's bevatten. Mythologische verhalen hadden verschillende functies: ze dienden als geschiedenis, verklaarden natuurverschijnselen en hadden een psychologisch doel. Mensen leerden zo hoe je met elkaar en met de goden moet omgaan.

In deze cursusworden met behulp van beeldmateriaal, de Griekse en Romeinse goden en helden behandeld, hun ontstaan, eigenaardigheden en bijbehorende verhalen.  Verder komen de mythen van Kreta, de  Trojaanse oorlog, Rome en de tragedies aan de beurt. Er hoort een uitgebreide reader bij deze cursus.

Woensdag 7 oktober 2020
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 125,00
Mw. L. (Lineke) van Laanen
13:30 - 15:30
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
L. (Lineke) van Laanen
L. (Lineke) van Laanen
Mijn naam is Lineke van Laanen en ik ben afgestudeerd in de klassieke taal en cultuur aan de Universiteit van Utrecht. Van 1988 tot 2008 heb ik les gegeven op scholen in Hilversum en Almere in Latijn en Grieks. Sinds 2005 geef ik als freelance docente cursussen en lezingen over diverse onderwerpen uit de klassieke cultuur aan diverse instellingen en heb hier ook zelf readers bij gemaakt. Voorbeelden zijn klassieke mythologie, filosofie en de geschiedenis van beroemde mannen en vrouwen. Ook geef ik nu online een cursus klassieke mythologie. Verhalen vertellen met beeldmateriaal vind ik erg leuk en de cursisten worden er ook altijd vrolijk van. Mijn doel is om de tijdloosheid van de klassieke cultuur en de hedendaagse toepassing hiervan te laten zien. Elke keer ontdek ik ook zelf nieuwe dingen die ik kan vertellen en zo blijft het voor mezelf ook boeiend.