Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 23NAK001

Cursus Vier bijzondere culturele vrouwen

Cursus Vier bijzondere culturele vrouwen
Cursuscode: 23NAK001

Al jaren worden vrouwen in de schijnwerpers gezet en elk jaar zijn het andere vrouwen. In het najaar 2023 komen onderstaande vrouwen aanbod:

ELLA CHRISTIE ( 1861-1949): was schrijfster, wereldreiziger en tuinierster. We zullen ook aandacht geven aan enkele andere wereldreizigers in die tijd. 

HILMA AF KLINT  (1862-1944), een Zweedse kunstenares. Ze schilderde portretten en landschappen en was geïnteresseerd in wiskunde en theosofie. Ze  geldt als een van de pioniers in abstracte schilderkunst. 

 

MARIA LASSNIG ( 1919-2014), een Oostenrijkse kunstenares.  Maria Lassnig (1919–2014) maakte naam met haar ‘Körperbewusstseinsbilder’, ‘body awareness’– werken, waarin zij gewaarwordingen van haar lichaam thematiseerde en op deze manier haar relatie tot de wereld definieerde. 

 

JOAN MITCHELL ( 1925-1992), een Amerikaanse kunstenaar. Zij schilderde en zij maakte prenten. Ze maakte deel uit van de groep abstract expressionisten in de jaren 50 in New York. Ze woonde voornamelijk in Frankrijk en had grote bewondering voor Henri Matisse.

Zaterdag 4 november 2023
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 120,00
Mw. L.J.M. (Lisette) Le Blanc
10:00 - 12:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
L.J.M. (Lisette) Le Blanc
L.J.M. (Lisette) Le Blanc
Mijn naam is Lisette le Blanc en ik ben afgestudeerd in kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Van 1985 tot en met 2011 was ik directeur/ conservator in Museum Dorestad. Nu ben ik werkzaam als conservator in het Flipje en Streekmuseum in Tiel en heb ik mijn eigen bedrijf namelijk Elysium Cultuur Producten (www.lisetteleblanc.nl) Vanaf 1987 geef ik als freelance docente lezingen over diverse onderwerpen aan diverse instellingen. Dit doe ik met veel plezier! Mijn uitgangspunt is: wat is boeiend om te vertellen, wat zou men leuk vinden om te horen en te bezoeken. Graag speel ik in op lopende tentoonstellingen. Een paar keer per jaar organiseer ik culturele reizen naar het buitenland. Belangrijk vind ik dan om juist ook het onbekende te laten zien.