Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: VAK024

Cursus Vier bijzondere culturele vrouwen, herhaling

Cursus Vier bijzondere culturele vrouwen, herhaling
Cursuscode: VAK024

Dit is deel 9 van de cyclus over 4 bijzondere culturele vrouwen. Elk najaar wordt aandacht besteed aan steeds weer andere ( vergeten) vrouwen.  We duiken in hun leven en de periode waarin ze leefden en welke contacten ze hadden.

In deze cyclus hebben we aandacht voor

1)      Leven en werk van Agnes Martin ( 1912-2004), wiens  abstracte werk te zien was op de Biënnale in Venetië en op de Documenta in Kassel.

2)      Vivian Maier ( 1926-2009), fotografe . Zij wordt omschreven als

een socialiste, een feministe, een vertel-gewoon-hoe-het-is type.

3)       Louise Bourgeois ( 1911-2010), een Frans Amerikaanse kunstenares.   Zij werd onder andere beroemd vanwege haar spinnenbeelden.

4)      Niki de Saint Phalle (1930-2002), die bekend werd vanwege haar kleurrijke nana beelden. Ze was autodidact en werkte vanaf  1955 samen met  Jean Tinquely met wie zij trouwde.

Zaterdag 6 maart 2021
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 80,00
Mw. L.J.M. (Lisette) Le Blanc
10:00 - 12:00
Locatie: Online (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
L.J.M. (Lisette) Le Blanc
L.J.M. (Lisette) Le Blanc
Mijn naam is Lisette le Blanc en ik ben afgestudeerd in kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Van 1985 tot en met 2011 was ik directeur/ conservator in Museum Dorestad. Nu ben ik werkzaam als conservator in het Flipje en Streekmuseum in Tiel en heb ik mijn eigen bedrijf namelijk Elysium Cultuur Producten (www.lisetteleblanc.nl) Vanaf 1987 geef ik als freelance docente lezingen over diverse onderwerpen aan diverse instellingen. Dit doe ik met veel plezier! Mijn uitgangspunt is: wat is boeiend om te vertellen, wat zou men leuk vinden om te horen en te bezoeken. Graag speel ik in op lopende tentoonstellingen. Een paar keer per jaar organiseer ik culturele reizen naar het buitenland. Belangrijk vind ik dan om juist ook het onbekende te laten zien.