Cursuscode: 23VL005

Lezing: Is Elisabeth I van Engeland de eerste Influencer?

Cursuscode: 23VL005

Tegenwoordig maken wij allen gebruik van sociale media om ons te profileren, likes te verzamelen en te laten zien wie wij zijn. In de 16e eeuw was dat echter niet aan de orde. Hoe was Elisabeth I van Engeland dan toch in staat om zich doormiddel van haar portretten te profileren?

Donderdag 9 maart 2023
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Mw. P. (Petra) Peterse-Klaassen
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
P. (Petra) Peterse-Klaassen
Mijn naam is Petra Peterse en ik ben afgestudeerd kunsthistoricus, in oude kunst tot 1850, aan de Universiteit van Utrecht. Kunst is mijn grote passie en het verrijkt mijn leven. Hier maak ik anderen graag deelgenoot van, door te laten zien wat kunst allemaal met je kan doen. Met name personen die voorkomen in de beeldende kunst spreken voor mij tot de verbeelding. Graag belicht ik de situaties waarin deze personen zich bevonden in relatie tot de kunst. Tegelijkertijd probeer ik mijn onderwerpen te laten raken aan de actualiteit, immers zien we vaak dat de geschiedenis zich herhaalt. Naast het geven van lezingen, leid ik ook bezoekers rond op Kasteel Amerongen en werk ik daar mee aan een onderzoek naar personen op portretten.