Cursuscode: VAK022

Lezing: Leven en werk van Anders Zorn (1860-1920)

Cursuscode: VAK022

Zijn oeuvre oogt als een onafgebroken liefdesverklaring aan het Zweedse landschap, in het bijzonder als decor voor taferelen uit het dagelijks leven. Anders Zorn (1860-1920) is in zijn thuisland een icoon, in de rest van Europa is hij grotendeels aan de aandacht ontsnapt. Daar brengt Kunstmuseum Den Haag verandering in met een bijzonder overzicht in samenwerking met het Nationalmuseum in Stockholm.

Vrijdag 12 februari 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 10:00
Mw. L.J.M. (Lisette) Le Blanc
Locatie: Online (klik hier voor de adresgegevens)
L.J.M. (Lisette) Le Blanc
Mijn naam is Lisette le Blanc en ik ben afgestudeerd in kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Van 1985 tot en met 2011 was ik directeur/ conservator in Museum Dorestad. Nu ben ik werkzaam als conservator in het Flipje en Streekmuseum in Tiel en heb ik mijn eigen bedrijf namelijk Elysium Cultuur Producten (www.lisetteleblanc.nl) Vanaf 1987 geef ik als freelance docente lezingen over diverse onderwerpen aan diverse instellingen. Dit doe ik met veel plezier! Mijn uitgangspunt is: wat is boeiend om te vertellen, wat zou men leuk vinden om te horen en te bezoeken. Graag speel ik in op lopende tentoonstellingen. Een paar keer per jaar organiseer ik culturele reizen naar het buitenland. Belangrijk vind ik dan om juist ook het onbekende te laten zien.