Cursuscode: NAK017

Lezing: Musée d’art moderne de Paris (MAM) en Palais de Tokyo

Cursuscode: NAK017

Musée d’art moderne de Paris (MAM) (Museum voor moderne kunst van de stad Parijs) is een museum voor moderne kunst. Het museum is gevestigd in de oostelijke vleugel van het Palais de Tokyo. Palais de Tokyo is het grootste centrum van Europa dat gewijd is aan hedendaagse kunst en wordt geafficheerd als hét anti-museum van Parijs. Het is een unieke tentoonstellingsruimte die voortdurend in beweging is.

Woensdag 29 september 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Mw. Dr. R. (Renske) Langebeek
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Dr. R. (Renske) Langebeek
Renske Langebeek heeft in Utrecht Frans gestudeerd en heeft vervolgens de studie Museologie gedaan. Daarna is ze gepromoveerd aan het Muséum national d’Histoire naturelle (Natuurhistorisch museum) te Parijs. Ze geeft lezingen over musea kunstgeschiedenis door heel Nederland. In Rotterdam werkt ze als docent Frans en Kunstgeschiedenis aan de Hogeschool Rotterdam.