Cursuscode: VAK018

Lezing: Musée du quai Branly - Jacques Chirac en Musée de l’Homme

Cursuscode: VAK018

President Jacques Chirac wilde de Franse collecties van niet westerse kunst onder een dak brengen. Vanaf 2000 wordt een groot aantal kunstwerken uit Afrika, Amerika, Oceanië en Azië in dit museum ondergebracht. Het gebouw is voorzien van een muur met een verticale vegetatie waar meer dan 15 000 planten groeien. Musée de l’Homme toont de ontwikkeling van de mens in al zijn voortbrengselen en is in 2015 geheel gerenoveerd.

Dinsdag 8 maart 2022
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Mw. Dr. R. (Renske) Langebeek
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Dr. R. (Renske) Langebeek
Renske Langebeek heeft in Utrecht Frans gestudeerd en heeft vervolgens de studie Museologie gedaan. Daarna is ze gepromoveerd aan het Muséum national d’Histoire naturelle (Natuurhistorisch museum) te Parijs. Ze geeft lezingen over musea kunstgeschiedenis door heel Nederland. In Rotterdam werkt ze als docent Frans en Kunstgeschiedenis aan de Hogeschool Rotterdam.