Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: ak164

Cursus Gedichten lezen-schrijven: bij Rembrandt

Cursus  Gedichten lezen-schrijven: bij Rembrandt
Cursuscode: ak164

Rembrandt gaat zo diep in 't mysterieuze, dat hij dingen zegt waarvoor in taal geen woorden bestaan," schreef Vincent van Gogh in 1885 aan zijn broer Theo. Precies dat inspireert dichters al eeuwen tot schrijven bij schilderijen van Rembrandt. In deze serie bekijken we werk van Rembrandt en lezen we enkele hedendaagse gedichten, geschreven bij dit werk. Wat ziet de dichter? Wat zie jij? Onze bevindingen passen we toe door zelf te schrijven.

Laat je verrassen door je eigen woorden bij Rembrandt.

Ervaring met het lezen of schrijven van gedichten is niet nodig.

Docent is Neerlandica. Sinds 2000 begeleidt zij leeskringen proza & poëzie en schrijfgroepen o.a. bij de Volksuniversiteit. Daarnaast geeft zij individuele schrijfbegeleiding. Zie haar ook website www.inhetlabyrint.nl.
5 tweewekelijkse bijeenkomsten op woensdagmiddag.
Data: 3 oktober, 17 oktober, 31 oktober, 7 november, 21 november 2018

Maximaal 12 deelnemers.

Woensdag 3 oktober 2018
5 lessen van 2 uur , om de 2 weken aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 110,00
Mw. C J M (Ceciel) Boudewijn
14:00 - 16:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
C J M (Ceciel) Boudewijn
C J M (Ceciel) Boudewijn
Als Neerlandica en docent creatief schrijven begeleid ik, Ceciel Boudewijn, leeskringen en schrijfgroepen o.a. bij de Volksuniversiteit. Na mijn studie in Utrecht werkte ik 10 jaar in het middelbaar onderwijs. Onder de naam Labyrint, wandelen in woorden, organiseer ik sinds 2000 literatuur- en schrijfcursussen voor volwassenen. Plezier in lezen en schrijven en het delen van kennis en leeservaring vormen een rode draad in de bijeenkomsten. Of we nu een gedicht bespreken of een roman, met elkaar kom je vaak tot onverwachte inzichten. Als schrijfcoach bied ik ook begeleiding op maat. (Meer informatie over mij en mijn werk vind je op mijn website: www.inhetlabyrint.nl)