Cursuscode: VAK050

Cursus Gedichten lezen: Sylvia Plath

Cursus  Gedichten lezen: Sylvia Plath
Cursuscode: VAK050

"I write, because there's a voice in me that will not be still."

De Amerikaanse dichteres Sylvia Plath (1932-1963) begon al op jonge leeftijd te schrijven en trouwde met de Engelse dichter Ted Hughes. Na haar dood groeide ze uit tot een icoon: ze schreef niet alleen over het leven dat ze leidde, maar ook over het leven dat ze leed.
Haar gedichten zijn meerlagig en vaak klankrijk; passend bij de veelzijdige vrouw die Plath geweest moet zijn: verwachtingsvol én gefrustreerd, gepassioneerd en verlaten, ambitieus en gevoelig voor de mores van de tijd.
Onder leiding van Neerlandica Ceciel Boudewijn en vertaalster Vicky Francken lezen en bespreken we in twee bijeenkomsten zowel enkele oorspronkelijk Engelse gedichten van Plath als de Nederlandse vertalingen daarvan.
Ervaring met het lezen van gedichten is niet nodig.
aantal deelnemers: max. 12

Begeleiders: Ceciel Boudewijn en Vicky Francken

Vicky Francken is dichter en vertaler. Haar debuut Röntgenfotomodel verscheen in 2017 bij de Bezige Bij en werd bekroond met de C. Buddingh'-prijs en de Jo Peters Poëzieprijs.

Ceciel Boudewijn is Neerlandica en docent. Sinds 2000 leidt zij leeskringen, cursussen poëzie lezen & schrijven. Ook geeft zij individuele schrijfbegeleiding.

Vrijdag 5 juni 2020
2 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. C J M (Ceciel) Boudewijn
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adresgegevens)