Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: VAK160

Cursus Gedichten lezen & vertalen: W.B. Yeats

Cursus Gedichten lezen & vertalen: W.B. Yeats
Cursuscode: VAK160

Tot op de dag van vandaag verschijnen er, ook in Nederland, vertalingen van het werk van de Ierse dichter en Nobelprijswinnaar W.B.Yeats (1865-1939). Hoe verhouden deze vertalingen zich tot de Engelse versie? Onder leiding van Neerlandica Ceciel Boudewijn en vertaalster Vicky Francken lezen en bespreken we in deze workshop met elkaar enkele gedichten van Yeats, zowel vertaald als in het Engels. We onderzoeken wat zijn poëzie ons nu zegt en proberen ook zelf tot een vertaling te komen.

Ervaring met het lezen van gedichten is niet nodig 

Begeleiders: Ceciel Boudewijn en Vicky Francken
Vicky Francken
is literair vertaalster en dichter. In 2017 verscheen de bundel Röntgenfotomodel, waarvoor zij de C. Buddingh'-prijs en de Jo Peters Poëzieprijs ontving.
Ceciel Boudewijn
is Neerlandica en docent. Sinds 2000 leidt zij leeskringen, cursussen poëzie lezen & schrijven. Ook geeft zij individuele schrijfbegeleiding.

 

Vrijdag 17 mei 2019
2 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 40,00
Mw. C J M (Ceciel) Boudewijn
10:00 - 12:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adres gegevens)
Aanmelden wachtlijst >
C J M (Ceciel) Boudewijn
C J M (Ceciel) Boudewijn
Als Neerlandica en docent creatief schrijven begeleid ik, Ceciel Boudewijn, leeskringen en schrijfgroepen o.a. bij de Volksuniversiteit. Na mijn studie in Utrecht werkte ik 10 jaar in het middelbaar onderwijs. Onder de naam Labyrint, wandelen in woorden, organiseer ik sinds 2000 literatuur- en schrijfcursussen voor volwassenen. Plezier in lezen en schrijven en het delen van kennis en leeservaring vormen een rode draad in de bijeenkomsten. Of we nu een gedicht bespreken of een roman, met elkaar kom je vaak tot onverwachte inzichten. Als schrijfcoach bied ik ook begeleiding op maat. (Meer informatie over mij en mijn werk vind je op mijn website: www.inhetlabyrint.nl)