Cursuscode: VAK160

Cursus Gedichten lezen & vertalen: W.B. Yeats

Cursuscode: VAK160

Tot op de dag van vandaag verschijnen er, ook in Nederland, vertalingen van het werk van de Ierse dichter en Nobelprijswinnaar W.B.Yeats (1865-1939). Hoe verhouden deze vertalingen zich tot de Engelse versie? Onder leiding van Neerlandica Ceciel Boudewijn en vertaalster Vicky Francken lezen en bespreken we in deze workshop met elkaar enkele gedichten van Yeats, zowel vertaald als in het Engels. We onderzoeken wat zijn poëzie ons nu zegt en proberen ook zelf tot een vertaling te komen.

Ervaring met het lezen van gedichten is niet nodig

Begeleiders: Ceciel Boudewijn en Vicky Francken
Vicky Francken
is literair vertaalster en dichter. In 2017 verscheen de bundel Röntgenfotomodel, waarvoor zij de C. Buddingh'-prijs en de Jo Peters Poëzieprijs ontving.
Ceciel Boudewijn
is Neerlandica en docent. Sinds 2000 leidt zij leeskringen, cursussen poëzie lezen & schrijven. Ook geeft zij individuele schrijfbegeleiding.

Vrijdag 17 mei 2019
2 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. C J M (Ceciel) Boudewijn
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adres gegevens)