Cursuscode: VAK020

Cursus Genua: het ontdekken van “ La Superba” door het boek van Ilja Leonard Pfeijffer.

Cursus  Genua: het ontdekken van “ La Superba” door het boek van Ilja Leonard Pfeijffer.
Cursuscode: VAK020

Door het lezen en vertalen van stukken uit La Superba door schrijver, dichter en journalist, Ilja Leonard Pfeijffer, winnar van meerdere literaire  prijzen, gaat u ontdekken de stad waarop hij verliefd werd: Genua, een stad van contrasten maar ook van geheime schoonheiden die te vinden zijn in deze strak stukje aarde tussen de Appenijnen en de Middenlaandse Zee. De docent, die zelf uit Genua komt, zou je daar  meenemen en kennis te laten maken met haar labyrintische stad die, anders dan andere beroemde toeristische steden, nog steeds “echt” is: een haven, zijn aparte wereld en zijn mensen. Een mooie tocht door Genua en Ligurie. Een aantal vertalingsoefeningen, video's en nuttige informatie over deze mooie streek van Italïe,  zullen behandeld en gegeven worden.

Materiaal: niet verplicht  maar sterk aangeraden:
-        Ilja Leonard Pfeijffer, La Superba, Arbeiderpers 2013 ( Nederlandse versie)
-        Ilja Leonard Pfeijffer, La Superba, Nutrimenti 2018 ( Italiaanse versie)

Maandag 9 maart 2020
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 14:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. T. (Tiziana) Bardini
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adresgegevens)
T.  (Tiziana) Bardini
T. (Tiziana) Bardini