Cursuscode: AK042

Cursus Literaire Leeskring: Hedendaagse schrijfsters

Cursus  Literaire Leeskring: Hedendaagse schrijfsters
Cursuscode: AK042

Romans en gedichten lezen in je vrije tijd is fijn, maar soms wil je meer, zoals een gesprek over wat je gelezen hebt en achtergrondinformatie bij een periode, auteur of schrijfstijl. In deze leeskring bespreken we met elkaar vijf hedendaagse schrijfsters. Voor de eerste bijeenkomst lezen we En we noemen hem (2017) van Marjolijn van Heemstra.
Daarna staan op het programma Donker woud (2018) van de Amerikaanse Nicole
Krauss, De trooster
(2018) van Esther Gerritsen, De avond is ongemak (2018) van Marieke Lucas Rijneveld en Altijd Augustus (2017) van Maria Barnas.
Elke bijeenkomst bespreken we één werk aan de hand van eigen leeservaring en achtergronden. Van de laatste twee auteur bespreken we ook gedichten, zij zullen twee bijeenkomsten onderwerp van gesprek zijn.De leeskring is voor iedereen met interesse voor literatuur en poëzie. De docent zorgt voor de gedichten.

Docent is Neerlandica. Sinds 2000 begeleidt zij leeskringen proza en poëzie o.a. bij de Volksuniversiteit. Daarnaast geeft zij schrijfcursussen en individuele begeleiding. Zie ook haar website: www.inhetlabyrint.nl.

Vrijdag 27 september 2019
7 lessen van 2 uur , elke 3 weken aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. C J M (Ceciel) Boudewijn
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adresgegevens)