Cursuscode: NAK047

Cursus Literaire leeskring: schrijfsters toen & nu

Cursuscode: NAK047

Literaire Leeskring: schrijfsters toen & nu

Romans en gedichten lezen in je vrije tijd is fijn, maar soms wil je meer, zoals een gesprek over wat je gelezen hebt en achtergrondinformatie bij een periode, auteur of schrijfstijl. In deze leeskring bespreken we met elkaar werk van hedendaagse schrijfsters en ouder werk van inmiddels overleden auteurs. Elke bijeenkomst bespreken we één werk of enkele gedichten aan de hand van eigen leeservaring en achtergronden. Voor de eerste bijeenkomst lezen we Nederzettingen (2019) van Sanneke van Hassel. Verder staan op het programma Foon (2018) van Marente de Moor, Kudos (2018) van de Britse Rachel Cusk, En de akker is de wereld (1940) van Dola de Jong (1911-2003) en Naar de vuurtoren (1927) van Virginia Woolf (1882-1941). Daarnaast lezen we een keuze uit de gedichten van Ida Gerhardt (1905-1997) en Tjitske Jansen.

De leeskring is voor iedereen met interesse voor literatuur en poëzie. De docent zorgt voor de gedichten.

Vrijdag 2 oktober 2020
7 lessen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
C J M (Ceciel) Boudewijn
Docent is Neerlandica. Sinds 2000 begeleidt zij leeskringen proza en poëzie o.a. bij de Volksuniversiteit. Daarnaast geeft zij schrijfcursussen en individuele begeleiding. Zie ook haar website: www.inhetlabyrint.nl.