Cursuscode: ak162

Cursus Literaire Leeskring: talent voor het leven

Cursus  Literaire Leeskring: talent voor het leven
Cursuscode: ak162

Romans en gedichten lezen in je vrije tijd is fijn, maar soms wil je meer, zoals een gesprek over wat je gelezen hebt en achtergrondinformatie bij een periode, auteur of schrijfstijl. Deze leeskring besteedt aandacht aan drie hedendaagse schrijvers van zowel gedichten als proza: Rodaan Al Galidi, Lieke Marsman en Ilja Leonard Pfeijffer. Iedere auteur is twee bijeenkomsten onderwerp van gesprek, in de eerste bijeenkomst ligt de nadruk op de thuis gelezen roman, twee weken later lezen we met elkaar gedichten van deze auteur. In de laatste bijeenkomst bespreken we wat is blijven liggen en ronden de serie af. Deze leeskring is voor iedereen met interesse voor literatuur en poëzie. De docent zorgt voor de gedichten. We lezen:
1. voor de 1e bijeenkomst: ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’ van Rodaan Al Galidi
2. voor de 3e bijeenkomst ‘Het tegenovergestelde van een mens’ van Lieke Marsman
3. voor de 5e bijeenkomst ‘La Superba’ van Ilja Leonard Pfeijffer.
Docent is Neerlandica. Sinds 2000 begeleidt zij leeskringen proza en poëzie o.a. bij de Volksuniversiteit. Daarnaast geeft zij schrijfcursussen en individuele begeleiding. Zie ook haar website: www.inhetlabyrint.nl.

Er zijn twee cursussen van 7 bijeenkomsten:
AK162 op vrijdagmiddag (om de twee tot vijf weken), data: 28 september, 12 oktober, 16 en 30 november 2018, 18 januari, 1 en 15 februari 2019
en
AK161 op dinsdagmiddag (om de twee tot vijf weken), data: 20 november, 4 december 2018, 15 januari, 29 januari, 5 en 19 maart, 2 april 2019

Maximaal 12 deelnemers.

Vrijdag 28 september 2018
7 lessen van 2 uur aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. C J M (Ceciel) Boudewijn
Locaties: Gebouw Volksuniversiteit, , Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
C J M (Ceciel) Boudewijn
Als Neerlandica en docent creatief schrijven begeleid ik, Ceciel Boudewijn, leeskringen en schrijfgroepen o.a. bij de Volksuniversiteit. Na mijn studie in Utrecht werkte ik 10 jaar in het middelbaar onderwijs. Onder de naam Labyrint, wandelen in woorden, organiseer ik sinds 2000 literatuur- en schrijfcursussen voor volwassenen. Plezier in lezen en schrijven en het delen van kennis en leeservaring vormen een rode draad in de bijeenkomsten. Of we nu een gedicht bespreken of een roman, met elkaar kom je vaak tot onverwachte inzichten. Als schrijfcoach bied ik ook begeleiding op maat. (Meer informatie over mij en mijn werk vind je op mijn website: www.inhetlabyrint.nl)