Cursuscode: 22NKC202

Cursus Literaire leeskring: vers verleden

Cursuscode: 22NKC202

Romans en gedichten lezen in je vrije tijd is fijn, maar soms wil je meer, zoals een gesprek over wat je gelezen hebt en achtergrondinformatie bij een periode, auteur of schrijfstijl. In Vers verleden lezen we werk schrijvers uit de vorige eeuw. Spreekt het nog tot ons?

In de eerste drie bijeenkomsten bespreken we steeds één werk of enkele gedichten aan de hand van leeservaring en achtergronden. De laatste bijeenkomst is voor wat is blijven liggen en wisselen we lezenswaardige boekentips uit. We bespreken achtereenvolgens:

1. De gedaanteverwisseling (1915) van Franz Kafka

2. Gedichten van Hanny Michaelis (1922-2007)

3. En de akker is de wereld (1947) van Dola de Jong

De docent zorgt voor de gedichten, voor beide boeken moet je zelf zorgen. Voor iedereen met interesse in literatuur en poëzie.

Dinsdag 4 oktober 2022
4 lessen van 1,5 uur , elke 2 weken aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. C.J.M. (Ceciel) Boudewijn
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
C.J.M. (Ceciel) Boudewijn
Docent is Neerlandica. Sinds 2000 begeleidt zij leeskringen proza en poëzie o.a. bij de Volksuniversiteit. Daarnaast geeft zij schrijfcursussen en individuele begeleiding. Zie ook haar website: www.inhetlabyrint.nl.