Cursuscode: VAK047

Cursus literatuur-uur: moderne schrijfsters

Cursuscode: VAK047

Romans en gedichten lezen in je vrije tijd is fijn, maar soms wil je meer, zoals een gesprek over wat je gelezen hebt en achtergrondinformatie bij een periode, auteur of schrijfstijl. In Literatuur-uur bespreken we met elkaar werk van vier hedendaagse schrijfsters. Elke bijeenkomst bespreken we één werk of enkele gedichten aan de hand van eigen leeservaring en achtergronden.

Voor de eerste bijenkomst lezen we Nederzettingen (2019) van Sanneke van Hassel. Daarna staan op het programma: gedichten van Tjitske Jansen en een keuze uit de bundel Wat als we niet waren betoverd (2018) van Sylvia Hubers. In de laatste bijeenkomst is de roman Foon (2018) van Marente de Moor onderwerp van gesprek.

De leeskring is voor iedereen met interesse voor literatuur en poëzie. De docent zorgt voor de gedichten.

NB Vanwege 1.5 meter afstand bespreken we een uur in kleine groep. Als de bijeenkomsten niet live kunnen plaatsvinden, schakelen we over op videobelprogramma Zoom.

Dinsdag 16 februari 2021
4 lessen van 1 uur , elke 2 weken aanvangstijd 13:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. C J M (Ceciel) Boudewijn
Locatie: Online (klik hier voor de adresgegevens)
C J M (Ceciel) Boudewijn
Docent is Neerlandica. Sinds 2000 begeleidt zij leeskringen proza en poëzie o.a. bij de Volksuniversiteit. Daarnaast geeft zij schrijfcursussen en individuele begeleiding. Zie ook haar website: www.inhetlabyrint.nl.