Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: AK050

Cursus Poëzie Proeven: Campert & Harmsen van Beek

Cursus Poëzie Proeven: Campert & Harmsen van Beek
Cursuscode: AK050

In 2018 verscheen een biografisch portret van zowel de 'virtuoos terloopse schrijver' Remco Campert (1929) als van de bijna vergeten dichter Fritzi ten Harmsen van der Beek (1927-2009). Een mooie gelegenheid om (opnieuw) kennis te maken met hun werk. In vijf bijeenkomsten lezen en beluisteren we met elkaar een keuze uit gedichten van beide schrijvers. Om in sfeer van de tijd te komen bespreken we in de tweede bijeenkomst het historisch verslag Jagtlust (1998) van Annejet van der Zijl.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in poëzie. Ervaring met het lezen van gedichten is niet nodig. De docent zorgt voor de gedichten.

Docent is Neerlandica. Sinds 2000 begeleidt zij leeskringen proza & poëzie en schrijfgroepen o.a. bij de Volksuniversiteit. Daarnaast geeft zij individuele schrijfbegeleiding. Zie haar ook website www.inhetlabyrint.nl.

Donderdag 3 oktober 2019
5 lessen van 2 uur aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 105,00
Mw. C J M (Ceciel) Boudewijn
14:00 - 16:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
C J M (Ceciel) Boudewijn
C J M (Ceciel) Boudewijn
Als Neerlandica en docent creatief schrijven begeleid ik, Ceciel Boudewijn, leeskringen en schrijfgroepen o.a. bij de Volksuniversiteit. Na mijn studie in Utrecht werkte ik 10 jaar in het middelbaar onderwijs. Onder de naam Labyrint, wandelen in woorden, organiseer ik sinds 2000 literatuur- en schrijfcursussen voor volwassenen. Plezier in lezen en schrijven en het delen van kennis en leeservaring vormen een rode draad in de bijeenkomsten. Of we nu een gedicht bespreken of een roman, met elkaar kom je vaak tot onverwachte inzichten. Als schrijfcoach bied ik ook begeleiding op maat. (Meer informatie over mij en mijn werk vind je op mijn website: www.inhetlabyrint.nl)