Cursuscode: AK050

Cursus Poëzie Proeven: Campert & Harmsen van Beek

Cursuscode: AK050

In 2018 verscheen een biografisch portret van zowel de 'virtuoos terloopse schrijver' Remco Campert (1929) als van de bijna vergeten dichter Fritzi ten Harmsen van der Beek (1927-2009). Een mooie gelegenheid om (opnieuw) kennis te maken met hun werk. In vijf bijeenkomsten lezen en beluisteren we met elkaar een keuze uit gedichten van beide schrijvers. Om in sfeer van de tijd te komen bespreken we in de tweede bijeenkomst het historisch verslag Jagtlust (1998) van Annejet van der Zijl.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in poëzie. Ervaring met het lezen van gedichten is niet nodig. De docent zorgt voor de gedichten.

Docent is Neerlandica. Sinds 2000 begeleidt zij leeskringen proza & poëzie en schrijfgroepen o.a. bij de Volksuniversiteit. Daarnaast geeft zij individuele schrijfbegeleiding. Zie haar ook website www.inhetlabyrint.nl.

Donderdag 3 oktober 2019
5 lessen van 2 uur aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. C J M (Ceciel) Boudewijn
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adres gegevens)