Cursuscode: VAK033

Voorleesclub: A.L. Snijders & Babs Gons

Cursuscode: VAK033

'Weet je wat ik jammer vind? Dat ik niet meer voorgelezen word. Tegenwoordig lijkt er zo'n taboe op te liggen onder volwassenen. Alsof je, wanneer je de kinderjaren voorbij bent, alleen nog maar in stilte mag genieten van verhalen. Het lijkt me juist zo leuk om gezamenlijk te genieten van een vertelling'. Zo beschrijft Ellen Deckwitz een gesprek met 'de zus' in haar NRC-column van 3 juni 2021. De zus oppert een voorleesclub. Wat een goed idee!

Met 'Voorleesclub' proberen we uit hoe het bevalt te luisteren naar verhalen en eventueel zelf voor te lezen. Natuurlijk is er ook ruimte voor vragen en uitwisseling.

In de eerste twee bijeenkomsten besteden we aandacht aan de verzameling zeer korte verhalen 'Tat Tvam Asi' (2021) van A.L. Snijders. Daarna lezen we gedichten uit de bundel 'Doe het toch maar' (2021) van Babs Gons.

Voor de eerste bijeenkomst kies je een of  twee verhalen die je opvallen of aanspreken in 'Tat Tvam Asi' van A.L. Snijders. Om tot een keuze te komen hoef je niet de hele bundel – chronologisch - gelezen te hebben.

Dinsdag 8 februari 2022
4 lessen van 1,5 uur , elke 2 weken aanvangstijd 12:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. C J M (Ceciel) Boudewijn
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
C J M (Ceciel) Boudewijn
Docent is Neerlandica. Sinds 2000 begeleidt zij leeskringen proza en poëzie o.a. bij de Volksuniversiteit. Daarnaast geeft zij schrijfcursussen en individuele begeleiding. Zie ook haar website: www.inhetlabyrint.nl.