Cursuscode: AB115

Uitfeest; “Customs and traditions connected with Poland”

Cursuscode: AB115

Polish culture has a historical context, but it continues to evolve, incorporating old traditions with modern life. The culture of Poland developed as a result of its geography and connections to other countries, and it has  a thousand-year- rich history. Poland of today continues the traditions and customs of this history with origins in the ​Slavic culture. There were even Byzantine and Ottoman influences.
In the workshop concerning Polish customs and traditions, participants will follow:

• The presentation about Poland – includes historical and geographical facts, Polish Christmas and Easter traditions, Polish cuisine, top reasons to learn Polish(1 hour)
  • A documentary film about Poland (film in English) (1 hour)
  • Group work: in pairs listeners can do the worksheets about Polish customs and traditions to practice their knowledge together (30 minutes)
  • A quiz checking the listener’s knowledge from the basic Polish cultural elements (such as basic historical facts, typical Polish Easter and Christmas customs, geography, food) - 30 minutes
  • Small souvenirs for the winners of the quiz.
Zaterdag 14 september 2019
1 les van 2 uur aanvangstijd 10:30
Mw. Dr. Dr. A. (Agata) Sowińska
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adres gegevens)
Dr. Dr. A. (Agata) Sowińska
Als een internationale onderwijsadviseur en een executive coach, is mijn voornaamste doel studenten zo veel mogelijk te inspireren en motiveren. Ik ben afgestudeerd aan de Katholieke Universiteit van Lublin in Lublin en promoveerde in mei 2015 op het gebied van alternatief onderwijs. Ik heb negen jaar ervaring als docent Engels en gaf ook Pools als vreemde taal. Mijn boek "Innovations in English Language Education", is gepubliceerd op de Katholieke Universiteit in Lublin, Polen. Van het boek "Let's Daltonize English" gepubliceerd in Dalton Media, Nederland in november 2018 ben ik co-auteur. Momenteel werk ik voor de Dalton International Dutch Foundation, waar ik de leiding heb over internationaal onderzoek in Nederland, Polen, China en Oostenrijk en het coachen van het proces van ´daltonisatie´ van scholen wereldwijd. Bij het lesgeven ligt mijn hart.