Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: VAM254

Cursus Positieve Psychologie

Cursus Positieve Psychologie
Cursuscode: VAM254

Deze cursus kan je leven veranderen. Het doel van de cursus is het verhogen van je levenskwaliteit. De positieve psychologie is een vrij nieuwe stroming binnen de psychologie, waarin minder wordt uitgegaan van problemen en ziektes, en meer van kwaliteiten, krachten, verlangens en leerervaringen.
Doel van de cursus:
In 8 wekelijkse bijeenkomsten, met elk 1 thema uit de positieve psychologie, en 1 terugkombijeenkomst leer je hoe je de kwaliteit van je leven kan vergroten. Wil je meer plezierige emoties ervaren? Wil je minder kritisch op jezelf leren zijn? Wil je meer inzicht in je kwaliteiten? Wil je constructiever leren communiceren met anderen? Wil je beter leren omgaan met tegenslagen? Dan is deze cursus zeker interessant voor jou. Het is een cursus waar heel wat mensen veel aan kunnen hebben.
Onderwerpen die aan bod komen zijn:
-         Meer plezierige emoties ervaren
-         Herkennen van en meer benutten van je kwaliteiten
-         Meer opgaan in dagelijkse activiteiten en ervaren van flow
-         Een positievere kijk op het leven ontwikkelen (oa optimisme en hoop)
-         Meer zelfcompassie hebben
-         Beter kunnen omgaan met tegenslagen
-         Goede, open communiceren met anderen
-         Meer ervaren van verbinding (met anderen en het grotere geheel).
We gaan samen aan de slag met de genoemde onderwerpen, aan de hand van het boek ‘dit is jouw leven’ van Ernst Bohlmeijer. Je dient dit boek aan te schaffen. We bespreken elke bijeenkomst een hoofdstuk uit het boek en doen oefeningen (vooral uit het boek). Je krijgt elke week huiswerk. Naast het boek komen ook andere onderwerpen uit de positieve psychologie aan bod. We starten elke bijeenkomst met een korte mindfulness-oefening.

Terugkomdag: zaterdag 22 juni

Maximaal 10 deelnemers.

 

Zaterdag 2 februari 2019
9 lessen van 3 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 115,00
Dhr. G. (Geert) Joosten
10:00 - 13:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adres gegevens)
Aanmelden wachtlijst >
G. (Geert) Joosten
G. (Geert) Joosten
Geert Joosten (1964). Ik ben afgestudeerd in Econometrie en heb13 jaar geleden de ziekte van Lyme gekregen en ben me gaan verdiepen in de positieve psychologie en geef daar tegenwoordig cursussen in. De positieve psychologie heeft mij ook veel gebracht (ik ben ervaringsdeskundig) en ik deel in de cursus ook eigen leerervaringen. Verder heb ik een NLP Master-coachopleiding gedaan en ben naast trainer ook coach. Ik ben rustig, empathisch, analytisch en ik kan je effectief op weg helpen naar een betere toekomst. Zoals een cursist eens zei: Geert is een bewogen trainer die mensen weet te bewegen. Bij de laatst gegeven cursus was het gemiddelde waarderingscijfer voor de cursus een 8,7